Mereka Tak Punya Hati-Netzen Ber4ng Bila Kesedihan BCL Dipergunakan Untuk Naikkan Rating

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Setelah hampir 2 minggu kehilangan suami tercinta, Bunga Citra Lestari akhirnya membuat keputusan untuk meneruskan kerjayanya sebagai se0rang penghibur di Ind0nesia.

Bunga yang telah hadir sebagai juri dalam rancangan Result dan Reuni0n Sh0w Ind0nesian Id0l X di Studi0 RCTI, Jakarta Barat tidak dapat menahan sebak sebaik sahaja mendengar lagu dendangan Judika yang berjudul ‘Tak Mungkin Bersama’.

M0men sedih itu telah vir@l di media s0sial dan mendapat pelbagai reaksi daripada netzen. Rata-rata daripada mereka kurang senang dengan penganjur pr0gram tersebut yang dilihat se0lah-0leh hanya menggunakan kedukaan Bunga untuk menaikkan rating rancangan tersebut.

Kasihan Bunga

“Sh@me 0n Ind0nesian Id0l, kak unge ini btuh hiburan dan kekuatan untuk menjalani hidup. Tapi malah dijadikan bahan komersil oleh mereka, Bang judika gak s@lah, cuman agak menyayangkan pihak Id0l aja sih. Kasian kan, air mata kemarin masih ada bekasnya ditambah hari ini juga”

Menerusi perk0ngsian se0rang pengguna Tw1tter, Nvmillfind1 meluahkan rasa kurang senang terhadap pr0gram tersebut kerana baginya pada waktu ini Bunga Citra Lestari memerlukan hiburan dan kekuatan untuk meneruskan hidup. Tetapi lain pula yang jadi apabila mereka sebaliknya hanya memberi kesedihan kepada penyanyi ini.

Saat tak tepat

Rata-rata netzen turut bersetuju bahawa pr0gram ini hanya mengambil kesempatan ke atas kesedihan Bunga untuk dijadikan sebagai c0ntent dalam rancangan realiti itu semata-mata untuk menaikkan rating.

Dalam pada itu, mereka juga turut percaya bahawa Bunga sudah berusaha sedaya upaya untuk kelihatan kuat di hadapan 0rang ramai tetapi pada malam itu pr0gram ini telah mer0sakkan segalanya.

Mereka tak punya hati

“Hal0 tim kreatif @Ind0nesianId0l. Sptnya kalian kurang bijak ya buat k0mersilin duk@ citanya BCL untuk jadi k0nten yang ratingnya gede. Duk@ cita bukan suatu hal yg patut buat dijadiin gituan sih. Dia udah pr0fesi0nal dateng walaupun lg berduk@ tapi digituin. Such a sh@me”

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Nvmillfind1, Almira Zhafrina kredit ohbulan

Leave a Reply