Muka Syafiq Farhain bengkak t4rik perhatian ramai.Tak s4ngka 1ni rupanya yang berlaku

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

PERK0NGSIAN f0t0 terbaharu penyanyi Syafiq Farhain di laman Inst4gram yang memperlihatkan wajahnya dalam keadaan bengkak menarik perhatian umum.

Menurut Syafiq atau nama sebenarnya Nursyafiq Farhain A.M Salim, 26, ramai rakan yang bimbang dengan keadaannya dan menyangka dia digigit tebuan. Bagaimanapun, Syafiq menjelaskan ia disebabkan kesan daripada raw4tan tanam rambut yang dilakukan beberapa hari lalu.

“Selepas saya muat naik f0t0 tersebut, ramai yang hubungi dan mesej tanya keadaan saya. Ada yang ingat saya kena gigit tebuan dan ada juga yang kata saya buat suntikan vitamin pada wajah. Sebenarnya muka saya jadi bengkak sebabkan kesan suntikan bius sebelum pr0ses tanam rambut. Mula-mula saya risau juga bila muka jadi bengkak tapi d0kt0r kata memang n0rmal bengkak beberapa hari.

“Saya memang ada masalah rambut dan setiap rambut mesti akan alami keguguran yang sangat teruk. Jadi, saya ambil langkah awal untuk lakukan pr0ses tanam rambut,” kata Syafiq kepada mStar.

Selain Syafiq, beberapa selebriti tempatan juga melakukan rawatan menanam rambut antaranya Aliff Aziz, Sharnaaz, PU Riz, Riz Amin, Datuk Seri Aliff Syukri dan Z0ey Rahman.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Sayang Maafkan Aku ini memberitahu dia menyimpan hasrat untuk melakukan rawatan tersebut sejak tahun lalu namun tidak mempunyai masa yang sesuai.

Syafiq berkata apa yang dilakukannya itu tidak melanggar hvkum Islam dan dia sanggup berhabis duit demi menjaga penampilannya.

“Perancangan untuk tanam rambut ini sejak tahun lalu lagi tapi tak ada masa yang sesuai. Kebetulan sekarang ada masa terluang dan tiada acara hiburan yang perlu saya hadiri, jadi saya ambil keputusan untuk lakukan sekarang.

“Bagi saya, penampilan sangat penting dan tambahan pula, aset lelaki adalah rambut. Saya perlu berhadapan dengan 0rang ramai dan rambut ini memberi satu keyakinan.

“Jadi, apa salahnya saya berk0rban sikit keluarkan duit untuk rambut. Lagipun, rawatan ini tidak haram dan tidak melanggar hvkum Islam pun. Mungkin imej terbaharu saya ini juga untuk vide0 muzik saya akan datang,” ujarnya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply