Netzen doakan anak isteri Black kena C0V1D19 tapi 1ni tindakan Black yang tidak disangka

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Nak kec@m, kec@m saya saja. Jangan babitkan anak, isteri dan keluarga saya,” kata penyanyi p0pular, Black Hanifah mengenai kec@man diterima di laman s0sial susulan kenyataan dibuat berhubung bantuan khusus kepada penggiat seni yang terjejas sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

Black, 33, atau nama sebenarnya M0hd Hanifah Md Hanafiah berkata, adalah tidak adil keluarganya menjadi mangs@ ser@ngan netzen hingga mend0akan anak dan isterinya terkena w@bak C0v1d19.

Malah, Black berkata, dia tidak akan mengambil tindakan kepada mereka yang menghin@, mend0a dan melemparkan kata-kata kes@t terhadap diri dan keluarganya.

“Kena fikir anda pun ada keluarga juga. Ada mak dan ayah. Saya risau d0a itu berbalik pada mereka yang cakap perkara itu. Itu yang saya sangat risau.

“Sebab kalau 0rang mend0akan keburukan kita, tapi kita dapat kebaikan daripada Allah. Cuba anda fikir nak k0men itu ada kena mengena tak dengan apa yang saya cakap. Tak ada kena mengena kan? Jadi, jangan sampai babitkan keluarga saya

“Saya tidak akan ambil tindakan susulan sama ada nak s@man atau sebagainya. Itu tak perlu. Sebab saya faham semua berada dalam keadaan tertekan. Cuma pesan saya, nak k0men bialah berlapik sikit,” katanya kepada Harian Metr0.

Black yang muncul secara langung di 1nstagram @myhmrap menerusi pr0gram #dirumahjer menjelaskan, kenyataan dimuat naik sebelum ini disalah ertikan.

“0rang tak baca isi kandungan cerita itu, tapi baca tajuk saja. Bukan saya yang minta duit itu, tapi untuk yang memerlukan. Bukannya 0rang macam saya, tapi yang terbabit di belakang tabir.

“Mungkin silap saya juga sebab tidak cakap siapa g0l0ngan itu dan secara terperinci. Saya minta maaf. Jadi, rakyat Malaysia t0l0ng jangan kec@m anak dan isteri saya,” katanya.

Terbaru Black Hanifah memutuskan tidak mengambil sewa bulan April daripada beberapa penyewa rumah miliknya bagi meringankan beban mereka. Black berkata, inisiatif itu bagi membantu mereka sepanjang tempoh Perintah Kawalan Berkurung (PKP).

“Saya bersuara untuk yang memerlukan, contoh macam beberapa penyewa saya ini, saya tolong dengan cara macam ini. Walaupun tak banyak, saya yakin dapat mengurangkan sedikit bebanan mereka. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Hmetr0

Leave a Reply