Ngintai henp0n abah nampak SMS rindu2 dari lelaki,P3lik..Lepastu dpt surat..baru tahu perangai abah

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Saya saja nak share cerita saya sebab dah lama sangat tersimpan rapi dan saya nak benda ni jadi la tauladan dan pengajaran buat kaum Adam dekat luar sana especially yang dah berkahwin dan beranak pinak.

S0rry kalau panjang tapi kalau ikutkan cerita sebenar lagi panjang. Cukup baik lah saya dah cut sana sini.

Saya dah berkahwin dan alhamdulillah dikurniakan 2 anak. Suami saya baik-terlalu baik, bertanggungjawab, nafkah tak pernah miss even saya berkerjaya, ringan tulang and tak pernah berkira. Dan saya pun sama, tak pernah berkira pada dia.

Suami saya ni kelakar, satu kepala dengan saya. Dia bahan saya-saya bahan dia, dah jadi benda biasa dah dalam dunia kite0rang. Apetah lagi bahan 0rang lain.. Hahaha. And benda tu la yang buat kite0rang bahagia (cewah).

Tapi kadang2 saya terasa lawak2 dia especially bab2 p0ligami even saya tau dia melawak. Kadang2 dia melawak bab2 p0ligami ni.

Sebelum abah saya pindah d0k negeri lain, dia minta ibu saya berhenti kerja even masa tu ibu saya kerja bagus, Secretary di sebuah syarikat terkemuka.

Masa ibu berhenti, ibu dapat pampasan dari syarikat sebab dia ambil vss. Disebabkan ibu dah kerja m0re 0r less 30 tahun, s0 dia dapat berpuluh ribu jugak lah.

0ne fine day, kad Bank ibu hilang. Abah suruh call bank terminate kad tu. Ibu buat. Abah cakap nanti dia bawak pergi Bank buat kad baru, jangan pergi sendiri sebab abah saje nak temankan.

Sampai berminggu2, abah tak bawak2 ibu pergi Bank sebab dia kata dia terlalu sibuk. Kenapa ibu tak pergi buat sendiri? Sebab abah bagi ibu duit belanja terlalu cukup.

S0, ibu kata tak ade kad Bank pun kami anak beranak b0leh survive. Abah pun dah mula jarang balik. Kalau dulu seminggu sekali, then jadi 2 minggu sekali, ade pernah sampai 2 bulan sekali.

Ibu terus call abah, dia kata jangan risau dia dah kawin dengan pihak Bank. Masa ni bulan puasa. Sebab bulan mulia, ibu percaya abah bulat2, termasuk kami adik beradik.

Hari berganti hari (few weeks bef0re raya), abah tak call2. Bila ibu call, dia kata jangan call sebab dia busy.

And last sekali ibu call suruh abah balik sebab nak beli baju raya kami, abah cakap, “Asyik call suruh balik je. Kang abang tak balik sampai bila2 baru tau”.

And yes, slightly after that dia tak balik2- hilang tanpa khabar berita. Dia tukar ph0ne n0, dah tukar kerja, even rumah sewa dia pun dah k0s0ng. BTW, kite0rang pernah pergi rumah sewa dia and stayed sana masa cuti sek0lah.

Kami jadi zer0. We had n0thing left except f0r each 0ther. Rumah kena sita. Tapi alhamdulillah kami sempat pindah and angkut barang2 ke rumah kampung wan (nenek sebelah ibu). Dan paling sadis, ingat tak kad Bank ibu saya? Abah saya yang ambil.

Senang kami nak balik jenguk ibu and adik. Ibu kerja cust0mer service dekat 1 c0mpany ni. Kerja shift. S0 kalau shift malam, adik akan tidur dekat 0fis ibu sebab tak biase tidur kalau takde ibu.

0rang kata cliche tapi this is reality, bila kita susah baru kita tahu siapa saudara. Adelah c0nflict dekat rumah pakcik saya yang membuatkan mak saya pindah balik ke negeri asal kami. Ibu d0k dengan pakl0ng pulak. Adik pindah sek0lah lagi. Ibu pulak kerja dekat c0mpany textile.

Sebelum dapat kerja dekat c0mpany textile tu, ibu kerja kedai makan basuh pinggan mangkuk and p0t0ng2 sayur. Ibu takde qualificati0n. She started as kerani je dulu sampai dia jadi secretary t0 0ne 0f the managers.

As predicted, benda cliche jadi balik. Dan c0nflict2 ni jadi dari ipar duai. Ibu nekad cari rumah sewa. Alhamdulillah dpt rumah T0wn H0use yang 0wner sgt2 baik hati.

Masuk tak pabah dep0sit. Terima kasih En. N0rdin. Sem0ga Allah murah kan rezeki selalu. Walaupun T0wn H0use, itu lah syurga kami: syurga saya untuk bertahun2.

Duit biasiswa dia memang dedicated untuk family, duit gaji part time . Tu sebab rezeki dia melimpah ruah sekarang. Terima kasih, bal0ng, f0r everything.

Sepanjang alm0st 8 tahun abah tinggal kan kami, ade lah cari2 dia. Tapi mmg tak jumpa. Family sebelah abah pun kata abah tak balik2 kannpung.

Ibu, abang, saya and adik macam 0rang gila turun naik C0urt untuk fasakh ibu. Tapi itulah, undang2 nnanusia buat ni menyusahkan. Bertahun2 tak jatuh2 fasakh, tak paham saya.

Sampai lah saya nak kawin, nak taknak kena jugak cari ‘wali’ saya. Sampai mahkamah suruh masukkan dalam paper.

Tapi Alhamdulillah, jumpa weiiiii. Macamane jumpa, biarlah saya and family saya je yang tau. First time meeting him after several years, taktau mcmane nk react wehhhh: nak peluk ke tamp0 ke sepak ke cium ke tumb0k ke tenang ke d0d0i ke.

Kenapa lah s3ksa ibu sampai mcmni? . Dan benda yang paling saya rasa sedih sampai hari ni, takde sebutir maaf pun keluar dari mulut abah saya pada kami. N0ne. Yillek.

Saya redha tapi saya tau ibu saya pasrah. Sebenarnya terlalu banyak benda yang berlaku. Kami dengan abah still c0ntact, which dia akan bawak anak dia yang b0ngsu (anak dengan bini dia) datang rumah kami everytime raya.

Tapi with0ut bini la, kalau tak perang dunia la w0 iii. 0rang kata, whatever it is, dia tetap abah kau.

Ye, memang sebab kau tak berada ditempat saya. Saya b0leh memaafkan tapi tidak sesekali melupakan. Dan k0rang tau yang lagi sadis, family belah abah tau dia kawin lain and abah ade je balik kampung sebenarnya.

Saya tak paham kenapa nak rahsiakan. Menjawablah k0rang kat sana bes0k. BTW, nenek n at0k belah abah saya dah arwah. S0 yang rahsiakan ni pakcik2 n makcik2 saya lah. Cissskekkkkk jugak kan?

S0, kalau laki saya baca ni dan dia tau ni saya, saya harap kau kurang2kanlah lawak2 p0ligami kau tu. Saya tertawa dalam tangisan. Saya bukan benci lawak2 tu tapi tak suka

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!

Leave a Reply