“Orang kaya boleh ke sana ke sini eh walaupun PKP”-Netzen B3ngang Aliff Syukri Ingkar PKP

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Masuk hari ke-23 Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), masih ramai lagi yang berd3gil untuk keluar sesuka hati meskipun sudah dimaklumkan se0rang sahaja dibenarkan keluar membeli barang dan tidak b0leh keluar melebihi 10km dari kediaman masing-masing.

Bagaimanapun, hangat diperkatakan apabila jutawan k0smetik, Datuk Seri Aliff Syukri yang dilihat masih ke sana ke sini, berulang-alik dari Janda Baik, Pahang ke Kuala Lumpur. Difahamkan, Aliff ada memuat naik v1de0nya bersama anak-anak berada di rumah ibunya dipercayai di Janda Baik.

Sebelum ini, anak-anaknya tinggal bersama Datin Seri Nur Shahida di rumah mereka di K0ta Damansara. Susulan itu, ramai yang meluahkan rasa beng@ng dengan sikap degil Aliff yang did@kwa mengingkar arahan PKP.

Rata-rata netzen mempertikaikan tindakan usahawan itu yang ternyata tidak adil untuk rakyat lain yang patvh duduk di rumah. Malah, ramai yang tertanya-tanya bagaimana usahawa itu b0leh kemana-mana sahaja bersama anak-anak dan tidak ditahan 0leh pih4k berkuasa.

Temp0h dua minggu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang memasuki fasa kedua adalah temp0h kritikal dan mustahak bagi menentukan Malaysia berjaya atau tidak memutuskan rantaian penularan wabak C0V1D19.

Ketua Pengarah Kesihatan berkata ,kesan kejayaan itu bagaimanapun amat berkait rapat dengan tingkah laku dan kerjasama 0rang ramai dalam mematuhi arahan kerajaan sepanjang PKP dikuatkuasakan.

Tinggal beberapa hari sahaja lagi PKP akan tamat, apa pun diharap rakyat Malaysia akan terus mematuhi arahan kerajaan untuk memastikan rangkaian jangkit4n C0V1D19 dapat diputvskan. Apa pun diharap Aliff Syukri ada penjelas4n kukvh di atas tindakannya itu.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber R0tikaya

Leave a Reply