P3guam Zarina Diminta Bayar RM5juta,1ni Kata2 Beliau Sampai Amyza Ambil Tindakan

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

PELAK0N Amyza Aznan menuntut perm0h0nan maaf dan ganti rugi bernilai RM5 juta terhadap p3guam kepada Zarina Anj0ulie iaitu Nurul Hafidzah Hassan kerana mengeluarkan kenyataan media berunsur fitn4h.

Amyza menerusi p3guamnya M0hammed Nasser Yus0f mend4kwa, tindakan Hafidzah mengeluarkan kenyataan dan ia di siarkan dalam sebuah artikel dan diulang siar di laman s0sial 1nstagramnya pada 16 April lalu jelas mer0sakkan reputasi Amyza sebagai anak seni.

“Minggu lalu Amyza ada mempelawa p3guamcara Zarina dari Tetuan Hafidzah dan Ass0ciates untuk menyerahkan semua kertas klausa iaitu writ sam4n, kenyataan tuntutan, n0tis perm0h0nan pengh4kiman ingkar sekiranya ada bagi memb0lehkan Amyza membuat tindakan selanjutnya.

“Jadi pada hari ini, saya hadir ke pejabat p3guamcara plaintif iaitu Zarina Anj0ulie untuk mengambil d0kumen yang sepatutnya dihantar kepada anak gu4m saya bagi memudahkan pihak d3fendan memasukkan kehadiran di dalam mahk4mah atau kerja-kerja yang patut bagi menjawab segala d4kwaan tuntutan plaintif,” kata M0hammed Nasser.

M0hammed Nasser bersama peguam M0hamad Fauzi Abd Samad serta Amyza hadir di pejabat Messrs Nurul Hafidzah dan Ass0ciates di Shah Alam bagi menghantar n0tis berkenaan pada pagi Rabu. Bagaimanapun, Hafidzah tidak berada di pejabat dan n0tis tersebut diserahkan kepada salah se0rang kakitangan syarikat berkenaan.

Hafidzah (kiri) dan Zarina Anj0ulie.

Pihak Hafidzah diminta melakukan perm0h0nan maaf atas tindakannya serta perlu membuat bayaran ganti rugi seperti dituntut dalam temp0h tujuh hari.

“Perm0h0nan maaf itu perlu dilakukan di media s0sial, penerbitan media serta sidang akhbar dan setelah itu barulah budi bicara akan dilakukan (untuk mentafsir) terhadap tuntutan ganti rugi itu.

“Sekiranya ia tidak dilakukan dalam temp0h tujuh hari, maka kita akan memfailkan sam4n di m4hkamah,” kata M0hammed Nasser.

Dalam pada itu, Amyza yang ditemui mStar memberitahu kenyataan Hafidzah berbunyi: “Tindakan Amyza dan Emelda sebagai pembnuhan karakter terhadap Zarina yang berniat jah4t” merupakan satu penghi1naan buat dirinya.

“Tuntutan ini dibuat bagi membersihkan nama. Selama ini semua sedia maklum saya mempunyai rek0d bersih dalam industri seni hiburan. Kenyataan yang dilemparkan Hafidzah benar-benar menjejaskan reputasi saya dalam bidang seni. Apa yang dikatakan peguam itu adalah satu pengh1inaan dan fitn4h.

“Apa yang saya lakukan ini adalah usaha saya untuk terus bertahan dalam industri seni hampir lebih dua dekad, ” katanya.

Dalam pada itu, berkaitan tidak menjawab tuntutan sam4n Zarina, Nasser berkata, n0tis dan d0kumen berkaitan perkara telah dihantar pada alamat yang tidak tepat.

“Kami berharap segala d0kumen dapat diserahkan kepada kami secepat mungkin untuk memasukkan mem0randum kehadiran dan pembelaan. Sebelum ini, serahan yang dibuat Hafidzah sudah dihantar pada alamat yang bukan diduduki anak gu4m saya bermastautin dan beliau tidak bermastautin di situ.

“Bagaimanapun ketika kami ke pejabat Hafidzah bagi meminta d0kumen, kakitangannya memaklumkan segala d0kumen sudah diserahkan ke alamat akhir Amyza, ” katanya.

Sebelum ini, pelak0n dan m0del Zarina Anj0ulie melalui peguamnya telah menghantar dua surat tuntutan berasingan terhadap Emelda dan Amyza yang menuntut perm0h0nan maaf dan pampasan sebanyak RM4 juta, iaitu tuntutan RM3 juta daripada Amyza dan RM1 juta daripada Emelda R0smila.

Pada Khamis lalu, perm0h0nan Zarina supaya Mahk4mah Kuala Lumpur memasukkan pengh4kiman terhadap Amyza Aznan yang gagal menjawab saman fitn4h bagi menuntut ganti rugi RM3 Juta akan didengar pada 3 Julai depan.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply