Pelajar Jawab Exam Atas Pokok, Veveonah Mosibin Akhirnya Bersuara.Timb Menteri Mohon Maaf

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pelajar serta Y0uTuber, Veve0nah M0sibin meluahkan rasa kecewanya terhadap d4kwaan mengatakan vide0 dia mengambil peperiksaan di atas p0k0k Jun lalu adalah palsu. Luahan tersebut dibuat menerusi satu p0sting terbaru di Faceb00knya.

Menurut Veve0nah, dia agak sedih kerana telah sedaya upaya berusaha untuk menjawab peperiksaan secara atas talian ketika negara menjalani temp0h Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) beberapa bulan lalu.

“Saya tak sangka vide0 itu vir4l, namun kini saya sekali lagi vir4l tapi dalam impak yang tidak baik. Saya tak tahu nak berdepan dengan k0men neg4tif di media s0sial. Meny4kitkan. Tambah Veve0nah, dia juga tidak menyimpan d3ndam kepada 0rang ramai yang selama ini memberi k0men berbaur penghin4an.

“Saya maafkan apa yang kesalahan 0rang ramai terhadap saya, tapi saya perlu berlaku adil juga pada diri sendiri. Terima kasih kepada mereka yang masih s0k0ng,” katanya.

Menerusi ruang k0men, rata-rata netzen mend0akan supaya Veve0nah terus cekal untuk berk0ngsi vide0 menarik di Y0uTube. Untuk rek0d, Veve0nah yang berasal dari Kampung Sapatalang, Pitas, Sabah mencvri tumpuan ramai apabila memuat naik vide0 bertajuk 24 H0urs 0n Tree Challenge di Y0uTube, Jun lalu.

Vide0 berdurasi kira-kira 11 minit itu menunjukkan Veve0nah terpaksa memanjat p0k0k untuk menjawab kertas peperiksaan disebabkan capaian internet yang lemah. Walaubagaimanapun, semalam Timbalan Menteri K0munikasi dan Multimedia, Datuk Zahidi Zainul mend4kwa vide0 tersebut adalah p4lsu.

Kesal dengan kenyataan itu, rakan kepada Veve0nah tampil mempertahan dan menegaskan bahawa pada hari kejadian mereka sememangnya ada peperiksaan.

Sedar di atas kesilapan itu, Zahidi baru sebentar tadi melalui Faceb00k rasminya mem0h0n maaf kepada Veve0nah.

Meskipun perm0h0nan maaf telah dibuat, netzen masih tidak berpuas hati dan memuat naik k0men ‘Tidak pasti, jangan k0ngsi’ yang merupakan tagline bagi laman web SKMM yang mendidik rakyat menyebarkan inf0 yang sahih sahaja. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Gempak,therep0rter

Leave a Reply