Pelak0n baharu Shah Radhi Hazvee did4kwa pikat isteri orang dgn niat utk bers3tubuh

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

PELAK0N baharu Muhammad Shah Radhi Hazvee mengaku tidak bersalah atas pertvduhan memikat isteri 0rang untuk melakukan persetubuhan.

Pengakuan itu dibuat di M4hkamah M4jistret Ampang di hadapan Majistret Farah Nasihah Annuar pada pagi Jumaat. Mengikut pertvduhan, Muhammad Shah Radhi, 24, did4kwa memikat wanita yang diketahuinya berstatus isteri 0rang dengan niat untuk bersetubuh.

Pelak0n drama Her0 itu did4kwa melakukan kesalahan berkenaan di N0 28 Jalan SU 2C, Taman Sering Ukay, Hulu Langat kira-kira pukul 8 malam, Isnin lalu.

Tertvduh did4kwa mengikut Seksyen 498 Kanun Kes3ksaan iaitu memikat atau membawa pergi atau menahan sese0rang perempuan yang bersuami dengan niat jen4yah dan Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil 1955 iaitu Kelakuan 4ib.

Ia memperuntukkan hukvman p3njara sehingga dua tahun atau d3nda atau kedua-duanya jika sabit kesalahan. K3s berkenaan dikendalikan Timbalan Pend4kwa Raya, S Sangitaa manakala tertvduh diwakili p3guam, Harcharanjit Singh.

Terdahulu, S Sangitaa menawarkan jaminan RM6,000 ke atas tertvduh berikutan keseriusan k3s yang ditvduh ke atasnya namun, p3guam tertvduh merayu agar dikenakan d3nda yang rendah iaitu sebanyak RM2,000.

H4kim kemudian memerintahkan tertvduh dijamin sebanyak RM2,300 dengan se0rang penjamin iaitu kakaknya. Sebutan kedua k3s ditetapkan pada 8 0g0s depan.

Sebelum ini, Ketua P0lis Daerah Ampang Jaya, Asisten K0misi0ner N00r Azmi Yus0ff ketika dihubungi mStar mengesahkan pihaknya menahan tertuduh di Taman Sering Ukay, Ampang, Selang0r, pada Selasa.

Menurut fakta k3s, se0rang suami berusia 38 tahun yang merupakan peniaga mendapati isterinya tiada dan keluar rumah tanpa izin bersama se0rang lelaki yang dikenali, pada pukul 8 malam, Isnin lalu.

Suami tersebut mendapat tahu bahawa isterinya dan pelak0n yang banyak membintangi drama tempatan itu telah berhubung dan su5pek cuba memperdaya serta memikat isterinya untuk mendapatkan sesuatu.

Menerusi lap0ran mStar pada Rabu, pengurus kepada Muhammad Shah Radhi Hazvee iaitu Leana Sharif tidak menafikan kejadian yang heb0h diperkatakan itu melibatkan pelak0n drama M0nalisa itu bersama bekas pengurusnya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply