Pembaca berita RTM Farit Ismeth Emir meningg4l dunia,rakan seperjuangan arw4h ded4hkan sesuatu

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Satu berita yang mengejutkan kita terima hari ini, apabila dimaklumkan pembaca berita TV1, Farit Ismeth Emir telah meningg4l dunia hari ini. Berita yang menduk4citakan itu didapati menerusi perk0ngsian Faceb00k bekas kakitangan RTM, R0zimah Mahyiddin.

Pemergian se0rang ik0n RTM

Umum sedia maklum, Farit Ismeth Emir merupakan pembaca berita yang sangat dikenali dengan karisma suaranya ketika menyampaikan berita.

Arw4h yang juga merupakan ik0n berita RTM, menghembuskan nafasnya yang terakhir di H0spital Assunta, Petaling Jaya, Selang0r.

Kredibiliti beliau sebagai penyampai berita lagenda selama 30 tahun akan sentiasa dikenang, sem0ga arw4h ditempatkan dalam kalangan hamba Allah yang beriman.

Salam takziah

Terkejut dengan berita pemergian itu, ruangan k0men dipenuhi dengan ucapan takziah dan d0a 0leh rata-rata netzen.

Turut terkesan dengan pemergiannya, rakan seperjuangan arw4h, penyampai berita RTM, Datuk Harjit Singh Hull0n ketika ditemu bual meluahkan rasa terkilan dan sedih kehilangan se0rang sahabat yang cukup rapat dengannya.

30 tahun kami kenal

Perkenalan yang bermula di meja berita RTM, telah melahirkan persahabatan selama 30 tahun, dan sejak daripada itulah mereka menjadi teman rapat yang saling berk0ngsi suka dan duk4.

Jelas Datuk Harjit, beliau terkejut apabila Allahy4rham memaklumkan kepadanya mengenai masalah kesihatannya kira-kira setahun yang lalu.

“Saya pun terkejut, dia beritahu dia ada masalah kesihatan…”

Saya kehilangan teman rapat

Dalam nada sebak, Datuk Harjit bagaikan tidak mampu menggambarkan perasaan sedih yang telah kehilangan se0rang sahabat yang amat dekat dengannya.

“Saya tak b0leh nak kata apa, bagaimana perasaan saya bila kita hilang sese0rang yang rapat dengan kita. Banyak perkara kami k0ngsi bersama…”

Menurut beliau, permergian Allahy4rham Farit Ismeth Emir disifatkan sebagai satu kehilangan besar dalam dunia penyiaran berita tanah air.

Farid Ismeth Emir, 66, merupakan penyampai berita veteran di stesen penyiaran awam milik kerajaan itu memiliki tujuh 0rang cahaya mata. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber R0zimah Mahyiddin, astr0 awani, Berita RTM

Leave a Reply