Pemilik Tak Kisah Lamborghininya Hancur,Asalkan Rezeki Ibu Tunggal Pemilik Viva Tak Putus

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

“INI bukan s0al ada wang b0leh beli apa saja, tetapi apa yang saya buat ini lebih kepada untuk memudahkan urusan dan mengurangkan seberapa b0leh beban dialaminya.”

Demikian kata pemilik Lamb0rghini, Th0mas Heng, 40, yang bukan saja menyelesaikan 1su kem4langan kereta mewahnya dengan Per0dua Viva secara berhemah malah bermurah hati menghadiahkan sebuah Per0dua Myvi kepada wanita yang terbabit dalam kem4langan itu.

Tindakan Th0mas Heng, 40, dipuji warganet selepas kemurahan hatinya itu dik0ngsikan rakannya, Azman N0r di Faceb00k, dua hari lalu.

Th0mas berkata, dia tidak terbabit dalam kejadian itu sebaliknya kenderaan mewah miliknya itu dipandu se0rang rakan perniagaannya yang mahu keluar membeli barang keperluan, dua hari lalu.

Katanya, tiba di l0kasi kejadian di Seksyen 17, Petaling Jaya, Selang0r, rakannya itu tidak sempat mengelak kenderaan di depannya yang tiba-tiba menukar l0r0ng tanpa memberi isyarat.

“Akibat kem4langan itu, Lamb0rghini saya remuk pada bahagian depan dan kanan manakala Viva wanita itu ‘t0tal l0ss’ (musnah).

“K3s diselesaikan secara baik tanpa perg4duhan malah dua-dua pihak membuat lap0ran p0lis untuk pr0ses tuntutan insurans, namun bagi kereta ‘t0tal l0ss’ ia memakan masa, malah saya dapati tuntutan insurans Viva itu pun sangat rendah,” katanya ketika dihubungi Harian Metr0.

Ahli perniagaan itu berkata, simpati dan prihatin dengan kesulitan dialami wanita itu, dia bermurah hati menawarkan sebuah kenderaan terpakai sebagai ganti.

“Hati saya tersentuh bila mengetahui wanita itu ibu tunggal anak tiga dan bimbang dia terputus sumber rezeki, saya membuat keputusan membelikannya Myvi terpakai untuk memudahkan pergerakannya menghantar pesanan dijual menerusi atas talian.

“Paling penting m0ralnya, tidak semua perkara perlu digaduhkan, selagi mana b0leh selesai, selesaikanlah cara baik dan berhemah,” katanya.

Katanya, bagi menjamin ketelusan, kedua-dua pihak membuat perjanjian bagi mengelak sebarang kejadian tidak diingini pada masa depan.

“Dalam perjanjian itu menjelaskan, saya dengan rela hati membelikan kereta Myvi itu tanpa perlu dibayar semula wanita itu. Malah, saya tidak akan menuntut sebarang ganti rugi termasuk wang tuntutan insurans daripada kemusnahan Viva itu juga menjadi hak wanita itu sepenuhnya untuk kegunaan dan keperluannya,” katanya.

Menurut Th0mas, dia bercadang menyerahkan Myvi itu kepada wanita berkenaan, Isnin ini.

“Pr0ses pertukaran hak milik kereta akan diuruskan selepas tamat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini. Malah, bagi membantunya mempr0m0sikan perniagaan atas taliannya, saya hantar Myvi itu untuk pr0ses rekabentuk iklan.

“Mungkin ini tidak seberapa, tetapi saya harap Myvi ini menjadi pengganti kepada Viva yang r0sak itu supaya wanita itu b0leh terus mencari sumber pendapatan macam biasa bagi membesarkan anak-anaknya,” katanya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Hmetr0

Leave a Reply