“Pendek cerita, gagal!”-Terkilan Disek4t Ogy, Akhirnya Khir Rahman Buka Mulut

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

SUSULAN isu bayaran teater K0rupsi Dewan Semandung masih tidak diterima, pengarahnya Khir Rahman pula tampil mended4hkan Fauziah Ahmad Daud telah menyekat mereka yang terlibat daripada laman Instagram.

Khir atau Khairulizam Abdul Rahman, 47, berkata Fauziah atau 0gy selaku penerbit menghilangkan diri sejak Khamis lalu selepas didesak untuk melunaskan tunggakan bayaran yang sepatutnya mereka terima.

“Setelah tidak menjawab panggilan saya, tidak menjawab di Whats4pp, baik pers0nal mahupun kumpulan, ini adalah p0sting terakhir kak 0gy yang b0leh saya lihat dan k0men di Instagramnya.

“Kini saya telah disek4t malah k0men-k0men juga dipad4m. Ya begitulah tajuknya, yang dia tidak lari. Akib4t dari pers0alan dan tuntutan yang bertalu-talu, akhirnya sekitar dua hari lalu kak 0gy hilang kata-kata, hilang dari radar baik pers0nal mahupun kumpulan Whats4pp.

“Dan malam ini hampir semua kami disekat dari IG dia. Maka buat masa ini, kerisauan dan nasihat-nasihat tampak semakin jelas,” tulis Khir di Tw1tter dengan berk0ngsi paparan skrin artikel bertajuk 0gy tidak melarikan diri seperti did4kwa.

Sebelum ini, beberapa pelak0n teater tersebut memuat naik status di laman s0sial mend4kwa 0gy mendiamkan diri selepas didesak untuk melunaskan bayaran tersebut.

Namun, 0gy yang juga pemilik Syarikat 0gy Ventures & Netw0rk Sdn Bhd, menafikan tindakan berdiam setiap kali diaju pertanyaan mengenai isu bayaran sebagai percubaan melarikan diri.

Dalam pada itu, Khir turut menjelaskan situasi sebenar yang berlaku sehingga mencetuskan kemelut berkaitan pembayaran.

“Cerita bermula apabila bayaran kedua tidak tepati masa. Ditambah pula dengan beberapa cerita dan nasihat kawan-kawan berpengalaman supaya berhati-hati dengan s0al bayaran.

“Malah ada antara kami yang langsung belum terima apa-apa pembayaran, kami rasa tak sedap hati dan desak untuk bayaran kedua ini.

“Demi kelangsungan persembahan malam terakhir, kak 0gy buka surat perjanjian baru bahawa segala-galanya akan dilunaskan pada 16 Mac iaitu dua minggu selepas tarikh akhir persembahan.

“Pendek cerita, gagal! Ketika itu alasan yang diberikan adalah dari pihak RedTix. Maka pesan-pesan dan nasihat sebelum ini se0lah semakin menjadi kenyataan namun melalui janji baru kami masih pertaruh harapan,” katanya.

Tambah Khir lagi, mereka mula hilang kepercayaan apabila 0gy gagal menepati janjinya dengan memberi alasan berhadapan dengan masalah duit, pinjaman bank dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Pendekkan cerita lagi ianya gagal dan gagal atas alasan duit tak ada, pinjaman, PKP dan lain-lain. Ketidakpercayaan sebenarnya telah wujud dan kini memuncak.

“Saya belum mahu bercerita berkenaan perangai atau sikap. Saya nyatakan ini kerana perangai dan sikap juga memainkan peranan dalam memuncakkan lagi rasa tak sedap hati dan ketidakpercayaan kami.

“Saya sendiri pun pernah memanggil kak 0gy sebagai pemain dalam filem dan drama saya. Akib4t dari rasa yang memuncak sebagai ‘kepala’ dan pengarah, saya berasa bertanggungjawab pada semua yang terlibat.

“Ya semua semua department sampai ke kru dan akak katering agar terus bersabar dan berbahasa dengan baik walaupun kami semua setuju tapi jelas kami hanya manusia,” ujarnya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply