Peng0rbanan seorang abang,kanak2 lelaki ini sanggup red4h api selamatkan 3org adiknya

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Kadangkala peng0rbanan yang perlu dilakukan bukan kepalang dan amat pedih untuk dihadapi. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.

Seperti kisah kanak-kanak lelaki, yang sanggup mempertaruhkan ny@wa semata-mata mahu menyelamatkan tiga 0rang adiknya, yang berumur lingkungan 8 bulan hingga 2 tahun dalam satu 1nsiden kebakaran, dimana ketika dia baru sahaja berusia 4 tahun.

Badan 60% terbakar

Menerusi perk0ngsian di Faceb00k, se0rang sukarela bernama M0hd Firdaus Esa, difahamkan kejadian kebakaran itu berlaku kira-kira dua tahun yang lalu.

Kanak-kanak itu bernama, Syurgawi Jannatul Firdaus atau lebih mesra dipanggil Daus, kini terpaksa hidup dalam keadaan c4cat kekal selepas Hampir 60% angg0ta badan adik Daus terbakar dalam trag3di tersebut.

Kamu hebat dik!

Siapa sangka dalam usia yang terlalu muda dia sudah mempunyai rasa tanggungjawab yang sebegitu besar, membuatkan rata-rata netzen turut berasa kagum dan bangga dengan adik Daus.Antara k0men-k0men dari netzen

“Kesiannye.. sem0ga Allah berikan keberkatan dan merahmati hidup adik firdaus sehingga Akhir hayat.. sem0ga menjadi anak yang s0leh dan berjaya dunia dan akhirat.”

“Terharu sgt melihat perg0rbanan si abang.. jikalau akulah adiknya..syg abg dunia akhirat..kata2ku bila besar n brumah tangga sampailah ke akhir hayat..my her0..”

“Awak tetap c0mel syggg … Sem0ga sntiasa jd abg dan ank yg baek nahhh …. Sem0ga Allah sntiasa merahmati adikkk dunia akhirat”

“Allahukhbar jasamu sbgi abg akn dikenang hingga akhir hayat adik2 mu.. Biar wajahmu mcm tu anty tgk ank Firdaus tetap kacak dan yg c0mel.. Sem0ga Allah sentiasa melindungi mu dan memberkati mu selalu ank Firdaus .. Amin2 yra”

Begitu besar peng0rbanan se0rang abang, sem0ga adik Daus dapat membesar menjadi se0rang insan yang berguna, dan mampu menjadi sumber inspirasi kepada ramai 0rang di luar sana. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber M0hd Firdaus Esa kredit 0hmymedia

Leave a Reply