Penggali kvbur akui ia adalah kvbur paling cantik, terasa sejuk lantainya seolah dari mar mar- Luahan Suami Ustazah Shadiya meruntun jiwa

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

“ALHAMDULILLAH, jenaz@h isteri saya neg4tif C0v1d19,” demikian kata M0hd Khairul Azman Md Daud, suami kepada pendakwah terkenal, Allahy@rhamah Shadiya Abbas.

Mengesahkan perkara itu menerusi satu p0sting di Faceb00k pada Isnin, M0hd Khairul berkata keputusan berkenaan dimaklumkan selepas pihak h0spital melakukan dua kali ujian terhadap jen@zah isterinya.

Menurut M0hd Khairul, jen@zah isterinya akan dibawa pulang ke Masjid Puncak Alam, Selang0r untuk urusan pengebumian yang hanya akan dihadiri 0leh ahli keluarga terdekat.

“Insya-Allah jenaz@h akan dibawa balik ke Masjid Puncak Alam untuk dimandikan, dikafankan dan dis0latkan selepas s0lat Z0h0r. Disemadikan di Tanah Perkuburan Felda Bukit Cherakah Puncak Alam.

“Maaf jika saya katakan tuan/puan tak perlu hadir. Hanya d0a yang kami pinta agar arw@h diampunkan segala d0sanya dan ditempatkan bersama para s0lihin.

“Pihak p0lis hanya membenarkan keluarga terdekat saja untuk uruskan jenaz@h. Digalakkan buat s0lat jenaz@h ghaib. Ampun maaf,” tulisnya lagi.

Allahy@rhamah Shadiya, 40, meningg@l dunia pada jam 5.05 pagi Ahad di H0spital Sungai Bul0h akibat sesak nafas.

Terdahulu pada Ahad, M0hd Khairul berkata jenaz@h isterinya masih belum b0leh dibawa pulang kerana pihak h0spital perlu membuat ujian pengesanan w@bak C0v1d19.

Dalam pada itu, anak sulung pasangan berkenaan, Ahmad Al Fateh turut menulis c0retan di Faceb00k meluahkan rasa sedih atas pemergian ibunya.

“Mama, tahun lepas raya 2019 tapi raya tahun ni (2020) dah tak ada peluang untuk mama suapkan saya. Mama masak sedap-sedap. Mama la mama yang paling terbaik. Tak sempat saya nak peluk mama, salam mama, cium pipi mama. Ya Allah… 5/4/2020 mama dah tinggalkan family kita,” tulisnya.

Remaja berusia 16 tahun itu juga berk0ngsi betapa arw@h ibunya sentiasa sentiasa mend0akannya agar menjadi se0rang penghafaz Al-Quran.

“Terima kasih mama sebab jadi mama saya. Mama dah buat macam-macam yang saya nak. Saya d0akan mama agar mama diampunkan d0sa, dan saya d0akan agar dimasukkan ke syurga firdaus. Assalamualaikum mama. Insya-Allah kita akan bertemu di syurga. Tunggu saya tau ma?,” tulisnya pada p0sting berkenaan.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Mstar / MK Azman kredit coretan ummie

Leave a Reply