Penyanyi Sandra Dianne kri1ikal dalam ICU-“Dia sendiri pandu kereta ditemani sepupu”

HINGGA kini penyanyi dan peserta pr0gram Big Stage 2020 iaitu Sandra Dianne yang terlibat dalam kem4langan pada Sabtu masih dalam keadaan krtikal dan tidak sedarkan diri.

Bagaimanapun maklumat terpeinci mengenai situasi Sandra masih tidak dapat dipastikan 0leh wakil syarikat rakaman S0ny Music iaitu Bella. Katanya buat masa ini hanya ibu penyanyi itu sahaja dibenarkan berada di Unit Rawatan Rapi (ICU) H0spital Putrajaya.

“Keadaan Sandra masih kr1tikal dan tidak sedarkan diri. Dia masih dirawat di ICU sejak semalam (Sabtu). Sehingga kini, kami belum dapat maklumat sepenuhnya daripada d0kt0r.

“Sebab hanya ibu Sandra sahaja dibenarkan masuk ke bilik ICU. Pihak kami nak cakap lebih lanjut pun tak berani sebab takut salah beri inf0. Harap semua 0rang dapat d0akan Sandra,” katanya kepada mStar.

Menerusi lap0ran mStar pada Sabtu, Sandra dikejarkan ke wad kecemasan di H0spital Putrajaya selepas terlibat dalam kem4langan ketika dalam perjalanan ke Putrajaya.

Difahamkan ketika itu Sandra yang ditemani sepupunya dalam perjalanan ke sesi latihan k0nsert mingguan Big Stage di Pusat K0nvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Dalam pada itu, Bella memberitahu sepupu Sandra yang turut terlibat dalam kem4langan itu mengalami kecederaan di tangan dan masih dirawat di h0spital yang sama.

Tiada maklumat lanjut mengenai keadaan Sandra sehingga kini.

“Ketika 1nsiden itu berlaku, Sandra bersama sepupunya nak ke sesi latihan k0nsert mingguan Big Stage. Sandra yang memandu kereta ditemani sepupunya. Sepupu Sandra hanya mengalami kecederaan di tangan dan masih dirawat di h0spital yang sama,” ujarnya.

Sandra antara salah se0rang peserta yang akan membuat persembahan di pentas Big Stage 2020 minggu keempat yang diadakan di Pusat K0nvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada Ahad.

Selain Sandra, peserta lain yang turut layak ke minggu seterusnya ialah Hafiz Zainal, Dinie Rashid, Yamani Abdillah, Q0dy Rani, Fadh Majid dan Nana Sheme.

Sementara itu, Pengurus Saluran Astr0 Ria, Emarina Kamal berkata pihak pr0duksi bersepakat untuk mengecualikan penyertaan Sandra untuk minggu ini. Kredit Mstar

Leave a Reply