Perangai Isteri Yang Buat Si Suami Makin Sayang Dan Jatuh Cinta Setiap Hari

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sebenarnya, ada enam perangai isteri yang buat suami makin sayang dan bikin mereka makin jatuh cinta setiap hari! Sekarang, anda tahulah apa rahsia tambat hati suami, kan.

Mengaku sajalah, ada juga pelbagai perangai p3lik si isteri ini yang kadang-kadang pening kepala si suami nak layan. Tapi, si isteri ini jugalah hadiah yang paling tak ternilai buat si suami.

Tabiat macam sikit-sikit asyik nak call suami, berpura-pura c0mel (hehehe) dan lemah bila nak minta t0l0ng suamilah, suka ambil banyak selfie dan padam semuanya, atau lama sangat sh0pping mungkin akan buat suami meny@mpah tapi sayang.

Namun, tanpa isteri, rasanya tak terurus langsung suami ini! Kitalah yang kemas dan basuh baju, memasak dan bagi sekeluarga makan ikut waktu. Kita jugalah sumber bila nak cari mana barang yang hilang! Jadi, sebab itu wanita adalah hadiah teristimewa untuk se0rang suami.

Dan sekaran kami juga nak k0ngsikan apa enam perangai isteri yang buat suami makin sayang dan jatuh cinta pada anda setiap hari.

Letak kepala di dada mereka. Kadang bila penat sangat dengan semua kerja dan m@salah, isteri akan menghabiskan masa cuba meluahkan semua yang terpend@m pada suami. Ketika itulah kita ini rasa nak bermanja dan mendapat perhatian mereka. Jangan tak tahu, suami sebenarnya suka kalau kita letak kepala di dada mereka tau!

Mereka rasa seperti se0rang lelaki sebenar yang b0leh beri perlindungan pada 0rang kesayangan mereka. Jadi, kerap-keraplah letak kepala anda di dada mereka bila mengeluh dengan pasangan! Lebih ser0n0k kalau mereka main rambut kita juga.

Belai lembut ketika memandu dalam kereta. Belaian lembut ketika suami memandu juga menyebabkan suami anda makin sayang pada anda! Tak kisahlah, anda b0leh belai rambutnya, picit lehernya atau ulas-ulas lembut pipinya. Suami akan rasa semua perbuatan ini satu bentuk kasih sayang dan penghargaan daripada pasangan.

Memuji di Faceb00k. Suami juga menghargai penghargaan di media s0sial. Bukan isteri saja, ya! Sebab itu anda kadang-kadang b0lehlah memuji tindakan mereka. C0nt0hnya tag mereka pada mana-mana artikel yang cakap tentang suami yang hebat ke.

Atau update status Faceb00k yang memuji mereka ke. Mereka rasa dihargai. Tapi jangan terlebih buat, nanti meny@mpah pula pembaca di Faceb00k!

Mendengar tanpa jemu. 0tak wanita berfungsi secara berbeza berbanding lelaki. Kalau kita isteri b0leh saja buat semua kerja dalam satu masa, sambil mengeluh dan membebel.

Tapi lelaki tak b0leh. Sebab itu bila suami mula bercerita tentang sesuatu, dia akan rasa semakin jatuh cinta dan sayang pada isteri yang tak jemu mendengar ceritanya.Suami makin sayang isteri yang tak jemu mendengar ceritanya.

Walaupun apa yang dia cakap langsung kita tak faham! Tapi, teknik mendengar akan buat mereka rasa anda benar-benar menyayangi mereka. Lepas ini anda jangan menyelit atau memb3bel kalau mereka nak cerita sesuatu, tau!

Hantar mesej atau peringatan walaupun ketika sibuk. Walau sesibuk manapun se0rang isteri ini, dia pasti akan terfikir pasal suaminya. Sudah makan ke belum? Sudah beli ub@t sebab dia dem@m ke? Apa dia buat? Sibuk ke? Macam-macam kita fikir.

Jadi, bila kita hantar mesej peringatan suruh mereka makan, atau ayat simple seperti takecare saja sudah cukup untuk buat suami “makin sangkut” dengan anda. Ini membuatkan mereka gembira kerana anda masih memikirkan tentang kesejahteraan diri mereka walaupun anda sibuk.

Kemesraan di tempat awam. Jangan ingat suami tak suka kalau anda tunjuk kemesraan di tempat awam. Janji tak berlebih-lebihan. Sebenarnya, cukuplah anda memegang tangan mereka ketika ingin melintas jalan, atau membetulkan rambut dan baju mereka.

Semua ini akan buat mereka makin jatuh cinta dengan si isteri. Betul tak para suami? Untuk menyemarakkan rasa cinta ini, janganlah berhenti tunjuk betapa anda menyayangi mereka.

Sesungguhnya, rumah tangga yang bahagia terletak di tangan suami isteri yang bijak mengemudi cabaran dan menyemarakkan rasa cinta.

J0m k0ngsi dengan suami tentang perangai ini! Mana tahu lepas ini anda b0lehlah buat perangai ini dengan perangai @nn0ying anda, sebab suami tetap akan cintakan anda. Hehehe

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!

Leave a Reply