Pertama kali sambut hari lahir,ramai luah rasa sebak teng0k Hamzah cium Ayah

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pemergian arwh Abam B0cey pada bulan Februari yang lalu bukan sahaja dirasai 0leh rakan seperjuangan dalam industri hiburan malahan turut dirasai 0leh segenap lapisan masyarakat.

Arwh yang merupakan se0rang pelawak dan merupakan salah se0rang ahli kumpulan B0cey di samping Fad dan Achey sentiasa menghiburkan masyarakat dengan kisah lawak serta gelagat beliau yang suka bergurau.

Turut tul4r adalah mengenai kisah kebaikan yang telah dilakukan 0leh beliau sama ada secara terang mahupun sembunyi. Netzen juga tersentuh hati dengan sikap pemurah beliau yang gemar menghulurkan bantuan kepada anak yatim dan insan yang memerlukan.

Sebagai anak sulung lelaki, Arwh Abam sentiasa menjaga kebajikan ibunya dan adik beradik yang lain. Masyarakat cukup mengagumi layanan beliau buat ibunya yang disifatkan sebagai se0rang anak yang taat dan menyantuni ibunya dengan penuh lemah lembut.

Terdahulu arwh Abam atau nama sebenarnya Syed Umar M0khtar Syed M0hd Redzuan telah menghembuskan nafas terakhir beliau di kediamannya pada 10 Februari yang lalu akibat dem4m panas. Arwh mngalkan se0rang balu dan se0rang anak lelaki yang masih kecil bernama Syed Uthman Hamzah Al- Juffrey.

Muatnaik terkini di media s0sial isteri arwh abam iaitu Hidayah, berk0ngsikan sambutan hari lahir pertama anaknya di akaun Instagram. Pada 14 Jun 2020 genaplah setahun usia buah hati kesayangannya itu. Menerusi capti0n di Instagram beliau, hidayah mengucapkan selamat hari lahir buat anaknya disamping mend0akan anaknya menjadi se0rang anak yang s0leh apabila dewasa kelak.

Para peminat arwh abam serta pengikut akaun Instagram Hidayah turut memberikan ucapan selamat hari lahir buat Hamzah namun rata-ratanya meluahkan rasa sebak apabila melihat Hamzah menc1um gambar arwh ayahnya.

Ternyata pemergian insan sebaik dan semulia hatinya sepertimana arwh Abam, memberikan pengajaran buat kita semua untuk diinsafi, dihayati dan dic0nt0hi. Mudah-mudahan Hidayah juga terus kekal tabah dan kuat untuk membesarkan satu-satunya amanah tinggalan arw4h iaitu Hamzah.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber hidayah_abam

Leave a Reply