Rakyat Thailand Hairan Banding Ucapan PM Dua Negara, Malaysia Punya Penuh Tanda ‘Love’

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sepanjang musim Cov1d-19ini, setiap negara mengambil pelbagai usaha baru dari semasa ke semasa bagi mengekang w4bak tersebut daripada menjadi semakin kr1tikal.

Bagi memberi maklumat kepada orang ramai, sidang media atau perutusan khas dilakukan oleh Perdana Menteri (PM) yang semestinya membuatkan rakyat ternanti-nanti dengan keputusan yang dibuat oleh kerajaan.

Terbaru, seorang pemuda Thailand yang bernama Volt Narawat Wangapakul berkongsi paparan skrin ucapan PM negara tersebut iaitu Prayut Chan-o-cha dan PM Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Menerusi laporan Bangkok Post, Prayuth dipercayai berucap mengenai rakyat yang melanggar perintah berkurung namun tidak akan mengenakan peraturan atau sekatan yang lebih ketat di negara tersebut.

Manakala Muhyiddin pula mengambil langkah untuk melanjutkan lagi Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) hingga 28 April ini demi keselamatan rakyat.

“Apabila PM Thailand dan PM Malaysia buat sidang media, situasi dan tahap penilaian daripada rakyat. PM yang bagaimana kita mahu untuk memimpin negara?,” tulis pengguna Faceb0ok tersebut.

Kedua-dua paparan skrin tersebut juga memaparkan ucapan Prayuth dipenuhi dengan emoji ‘marah’ manakala Muhyiddin pula mendapat tanda ‘like’ dan ‘love’. Sumber: omm , Facebook , Bangkok Post

Jika Sebelum ini tul4r, ntizen dilihat mula menerima pendekatan dan usaha yang ditonjolkan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin khususnya dalam mendepani w4bak Cov1d-19.

Pakej Rangsangan Prihatin yang diumumkan baru-baru ini disambut baik semua pihak dan rata-rata berpuas hati dengan inisiatif tersebut.Pendekatan yang secara “bersahaja dan sporting” juga mendapat reaksi positif rakyat yang merasa lebih dekat dengan beliau.

Malah turut v1ral di med1a sos1al video seorang lelaki menjadikan ucapan Muhyiddin sebagai “rap”.Lebih menghiburkan apabila lelaki itu siap menari mengikut rentak ucapan yang di “rap”kan dengan gaya tarian “shuffle” lagi! Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber freemalaysiatoday

Leave a Reply