“Rasa macam2 d0ktor kikis buang walaupun perut nampak leper..”-Sharifah Shahora buang ketumbuhan pada 0vari

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

SELEPAS mengalami s4kit perut berpanjangan sejak April lalu, pelak0n Sharifah Shah0ra akhirnya menjalani pemb3dahan membuang ketumbuhan di bahagian rahim dan 0vari Minggu lalu.

Shah0ra atau nama sebenarnya Sharifah Shah0ra Syed Akil, 45, bagaimanapun berkata, dia kini sudah beransur pulih dan menjalani pr0ses berpantang di rumahnya.

“Hari Rabu 10 hari lepas saya menjalani pemb3dahan kerana ada masalah s4kit di bahagian rahim dan 0vari.

Perk0ngsian Shah0ra menjalani pemb3dahan pada April lalu di laman Instagramnya.

“Kisahnya pada akhir April, tiba-tiba saya s4kit perut yang berpanjangan sampai buat kerja pun tak larat. Then, saya ke klinik Medina untuk pemeriksaan dan pakar b3dah s4kit puan, Dr Mashita Mans0r nasihat untuk saya buat pemb3dahan segera,” ujarnya.

“Keputusan terus dibuat jadi pada Rabu 9.30 pagi saya dib3dah selama 4 jam 30 min (mesti macam-macam dalam perut d0kt0r nak kikis buang walaupun perut nampak leper),” jelasnya.

“Saya sempat pesan pada d0kt0r kalau ada lemak t0l0ng buang sekali ya”-SHARIFAH SHAH0RA

Sementara itu, Shah0ra turut mengingatkan kaum wanita supaya menjaga pemakanan dan jangan takut untuk mendapatkan rawatan berkaitan masalah itu. Tambahnya, dia juga pernah mencuba rawatan tradisi0nal namun tidak berkesan.

“Jangan takut kena b3dah kalau ada yang menghadapi ketumbuhan dalam perut. Kalau kita biarkan dia akan bagi kesan bukan di perut tapi di pinggang, urat dan seluruh badan.

“Saya pernah mencuba rawatan tradisi0nal dan s4kit agak berkurangan tapi disebabkan tidak pantang makan, ia semakin membesar dan akhirnya kita kena juga melalui pemb3dahan.”

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply