Rasa tertipu soal bayaran,pelakon teater buat lap0ran p0lis terhadap 0gy

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

SUSULAN i5u tidak menerima baki bayaran teater K0rupsi Dewan Semandung, bekas peserta Raja Lawak, Che Mat Daud membuat lap0ran p0lis terhadap penerbitnya Fauziah Ahmad Daud.

Memetik lap0ran Harian Metr0, Che Mat berkata dia hanya menerima bayaran 30 peratus dan berasa tertipu dengan perjanjian Fauziah atau 0gy yang sepatutnya membayar tunggakan bayaran selebihnya pada 16 Mac lalu.

“Sebelum teater ini dipentaskan saya sudah menerima 30 peratus bayaran dijanjikan manakala 30 peratus akan diberikan sehari sebelum hari pementasan dan selebihnya pada 16 Mac.

“Malangnya, pada hari pertama pementasan 0gy mem0h0n maaf kerana tidak dapat membayar mengikut perjanjian k0ntrak. Mengenangkan reputasi dan namanya yang dikenali ramai dalam industri seni masing-masing berdiam diri dan meneruskan teater itu.

“Bagaimanapun, ketika menunggu tarikh yang dijanjikan iaitu pada 16 Mac untuk menerima baki bayaran penuh, 0gy masih memberi alasan dan seakan menipu saya dan pelak0n lain.

“Malah dia pula terasa dimalukan apabila dikatakan diperli 0leh segelintir pelak0n dan kru dalam kumpulan Whats4pp itu sedangkan mereka hanya tidak sabar menunggu baki bayaran penuh,” katanya.

Che Mat mengambil keputusan untuk membuat lap0ran di Balai P0lis Bandar Tun Hussein 0nn Cheras pada Jumaat.

Dia turut berkata 0gy ada membuat pembayaran RM1,000 kepada beberapa pelak0n dan berjanji melunaskan baki bayaran semalam namun hanya janji k0s0ng.

Menerusi lap0ran mStar pada Jumaat, penulis skrip teater itu iaitu Al0y Parad0ks mended4hkan dia masih belum menerima baki tunggakan bayaran daripada penerbit Fauziah Ahmad Daud atau 0gy.

Enggan membiarkan isu itu terus menjadi p0lemik dalam kalangan netzen dan penggiat seni, 0gy tampil mengakui kebenaran mengenai rungutan yang disuarakan Al0y.

0gy menjelaskan dia berhadapan dengan masalah kewangan menyebabkan sehingga kini tidak dapat memberi bayaran seperti yang dijanjikan kepada pelak0n dan kru terlibat dalam pementasan tersebut.

Selain Che Mat, teater arahan Khir Rahman itu dibintangi J0ey Daud, Vicha, Mark Adam, Tauke Jambu, Chiwan, Tapa, Syura dan Sharif Zer0. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply