Resp0n padu Sheila Rusly bila penonton tegur suntingan drama ‘Bukan Gadis Biasa’ sprt kerja budak sekolah

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

PELAK0N dan penerbit, Sheila Rusly kesal apabila ada individu mengkritik teknik suntingan drama terbitan pr0duksi miliknya JS Pictures berjudul Bukan Gadis Biasa (TV3) dengan menggunakan bahasa kesat di media s0sial.

Menurut Shiela, tindakan individu itu melemparkan k0men dengan perkataan keterlaluan adalah tidak wajar kerana bertentangan dengan adab Melayu.

“Bahasa melambangkan bangsa, lu ****kan karya 0rang der! Hebat la lu. Mind bef0re m0uth,” tulisnya menerusi 1nstagram.

Pada Khamis lalu, se0rang pengguna di laman Tw1tter mengkr1tik teknik suntingan drama tersebut yang disifatkan sebagai tidak menepati standard.

“Cutting editing budak-budak sek0lah ke? Macam asal b0leh je ****,” tulis pen0nt0n tersebut.

Tw3et yang ditulis individu itu tul4r di media s0sial dan menerima lebih 7,000 ulang kicau (retw3et) serta hampir 10,000 tanda suka.

Sementara itu, menjawab k0men beberapa pengikut, Sheila berkata dia menerima setiap pandangan pen0nt0n dengan hati terbuka. Menjelaskan situasi sebenar, Sheila memberitahu pr0ses suntingan itu dilakukan mengikut kemampuan terhad berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Tak kisah pun, tak ambil hati pun, kita editing pun 0nline der. PKP kan tak b0leh keluar! Apa masalah kita tak k0ngsi dengan pen0nt0n.

“Kita (JS Pictures) tidak pernah sempurna… sentiasa menerima k0men yang membina, bukan k0men menjatuhkan. Ini yang terbaik kami b0leh buat,” katanya. Bagaimanapun status dan k0men yang ditulis Sheila itu dipadam setelah beberapa jam dimuat naik di laman tersebut.

Selain Sheila Rusly, drama Bukan Gadis Biasa turut dibintangi 0leh Ayda Jebat, Remy Ishak, Idzham Ismail, Nazim 0thman, 0zlynn Waty dan Mas Khan.

Drama arahan Azman Yahya atau Jingg0 ini bersiaran di sl0t Akasia TV3 sepanjang Ramadan pukul 7 malam bermula 23 April lalu. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Mstar

Leave a Reply