“Rindu Syed Uthman..”-Sejak Pemergian Abam, Ali Puteh Tidak Boleh Berjumpa Anak Abam

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Biarpun sudah lama melupakan k0ntr0versi antara dirinya dan kakak ipar, Siti Nurhidayah M0hd Ali, namun, ada hakikat yang perlu diterima pelawak Ali Puteh atas apa yang berlaku.

Sejak krisis membabitkan dakwaan memb0l0t harta peningg4lan abang, Allahy4rham Abam B0cey terce3tus, Ali mengaku hubungan kekeluargaan kedua-dua belah pihak terputus.

Malah, Ali mend4kwa, niat bersemuka dan menjernihkan keadaan terb4ntut apabila semua peluang berk0munikasi termasuk menerusi media s0sial disekat.

Enggan menyalahkan mana-mana pihak, Ali atau nama sebenar, Syed Ali Mubarak Syed M0hd Rizuan, 31, akur dengan situasi yang berlaku.

Cuma jauh di sudut hati, terbit rasa rindu untuk melihat wajah satu-satunya zuriat yang ditingg4lkan arw4h abang, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang berusia 10 bulan.

“Sejak insi1den itu, hubungan kami terputus. Malah, kami disekat di media s0sial 0leh seluruh angg0ta keluarganya. Saya faham, selepas apa yang berlaku, situasi menjadi semakin sukar.

Media S0sial Sudah Disekat

“Cuma terkilan apabila tidak dapat berjumpa anak saudara. Hendak teng0k di media s0sial mereka tidak b0leh sebab sudah disekat.

“Mujur bekas pemandu arw4h memuat naik f0t0 atau vde0 Uthman di media s0sialnya, dapat kami menumpang teng0k sambil melepaskan rindu,” katanya kepada BH 0nline.

Ali atau nama sebenar, Syed Ali Mubarak Syed M0hd Rizuan berkata, sebagai bapa saudara, tiada apa yang diharapkan selain melihat anak Uthman membesar dengan sempurna.

“Insya-Allah selepas Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tamat, saya berhasrat bertemu isteri arw4h dan keluarganya untuk menjernihkan keadaan. Kami mahu melihat anak buah yang amat dirindui itu.

“Buat masa ini, biarlah saya teng0k Uthman dalam media s0sial sahaja. Dapat melihat dia sihat dan membesar dengan sempurna sudah cukup menggembirakan kami sekeluarga,” luah Ali.

Sebelum ini, dilap0rkan, angg0ta kumpulan Puteh ini pernah melahirkan hasrat untuk bertemu kakak iparnya itu secara tertutup untuk meminta maaf. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber BH

Leave a Reply