RM6 Sehelai,Riz Amin Tekad Buat Rawatan Tanam 4083 Helai Rambut.Buat Sebab..

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Nama Riz Amin tidak lagi perlu diperkenalkan, beliau yang merupakan se0rang pelak0n telah menjalani rawatan menanam semula rambut baru-baru ini.

Sudah memendam hasrat sejak Januari lalu, pelak0n Riz Amin nekad untuk melakukan rawatan menanam semula rambut selepas sambutan Hari Raya Aidilfitri baru-baru ini.

Menjalani rawatan tersebut di sebuah klinik an3stetik p0pular di ibu k0ta, Riz berkata dia melakukan rawatan berkenaan kerana berdepan masalah kegvguran rambut terutama di bahagian hadapan kepala.

“Sebenarnya saya bercadang untuk melakukan rawatan tanam rambut ini sejak awal tahun lagi tetapi terhalang dengan penggambaran dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) kemudiannya.

“Banyak pr0duk yang saya telah cuba tapi ia hanya menguatkan akar rambut yang sedia ada bukannya mampu menumbuhkan semula kawasan rambut yang sudah b0tak,” katanya kepada Astr0 Gempak.

Setiap helai berharga RM6, Riz berkata sebanyak 4,083 helai rambut diambil dari bahagian belakang kepalanya untuk ditanam semula di bahagian hadapan.

“Bagi saya pelaburan ini berbal0i untuk kepuasan diri saya dan mendapatkan semula keyakinan untuk berlak0n. Ketika pr0sedur itu tak rasa s4kit pun cuma selepas ubat bius habis terasa berdenyut-denyut. Apabila waktu malam pula nak tidur tak tentu arah jugalah sebab bahagian belakang kepala luk4.

“Saya masih perlu mendapatkan rawatan berkala di klinik itu dan perlu mengambil t0nik serta ubat-ubatan dalam temp0h yang ditetapkan d0kt0r,” ujarnya.

Dalam pada itu, Riz mengharapkan hasil yang memberansangkan dan temp0h penumbuhan semula rambut baharunya itu mengambil masa empat hingga tujuh bulan. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit R0tikaya

Leave a Reply