Rupanya dah 10 tahun ak bermadu dan ditipu, dalam masa yg sama ak berkawan dgn seorang lelaki duda bukan islam, dia sgt sayangkan ak tapi ak masih juga takut

Gambar diatas adalah utk ilustrasi sahaja. Sila baca dibawah ini utk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih krn membaca perkongsian kami ini.

Dalam masa yang sama saya ada berkawan dengan sorang lelaki duda bukan islam yang sangat2 sayangkan saya tapi saya takut sbb. Salam, saya baru je bercer4i beberapa hari yang lalu pencer4ian kali ke 2. yang pertama dulu suami yang cer4ikan pastu esok nye dia meroyan ajak rujuk tapi kali nie saya yang minta cer4i walaupun berat dia terpaksa cer4ikan.

saya mengaku saya terlalu sayang kat dia sebab kami dah kawin lebih 10 tahun dan ada 2 orang anak yang masih kecik lagi jugak. selepas pencer4ian pertama kali dulu selang beberapa hari dia mengaku bahawa saya ada madu. saya isteri kedua. madu saya ada 2 anak yang dah berkahwin dan ada 3 orang cucu.

walaupun pedih saya telankan juga sebab suami mengaku bujang masa kawin tetapi setiap hari saya sedih mengenangkan nasib kawin dgn laki orang. saya tak suka ambik laki orang. selepas saya bercer4i kali ke 2 sehari lepas tu madu saya bagitau saya sebenarnye saya isteri ke 3 ada lagi sorang isteri kedua dia dan ada sorang anak yang kecik.

Dia kahwin dengan isteri pertama 25 tahun yang sudah. Isteri kedua 15 tahun yang sudah dan saya 10 tahun yang sudah. Pandai dia simpan rahsia selama sepuluh tahun. Patutlah nafkah zero. Saya kerja dan tanggung anak- anak. Rumah memang dia bayar. Benda- benda lain semua saya settlekan.

Dia masih merayu saya balik kepada dia tapi dalam masa yg sama saya ada berkawan dengan seorang lelaki duda bukan islam yang sangat- sangat syg kan sy tapi saya takut sebab mungkin dia susah masuk islam untuk saya.

Saya sayangkan rumah tangga saya tapi saya terpaksa robohkan kerana tiada kebahagiaan dalam perkahwinan bila mana kita nie ada madu- madu dan asyik terpikir sekarang dia kat mana dia kat rumah bini mana.

Masa saya dapat tahu saya ada madu sorang lagi saya pergi cari jumpa rumah dia dan saya jumpa motor suami saya kat depan rumah dia tu.. hancur hati saya min. suami saya bukan handsome pun biasa2 je tapi saya cantik kalau pergi mana2 pun mesti lelaki jeling. saya berumur dalam 40an.

Dua2 isteri dia tak la cantik saya berdarrah kacukan so ok la alhamdullilah suami bangga sebab saya cantik dan sebab itu juga la dia tak nak lepas saya. Saya pandai masak,boleh buat kueh2. boleh baking. lain kata boleh jadi isteri yang baik la untuk urus rumahtangga .. saya berkerja sekarang nie hari2 saya menangis .

saya plan dan keluar dari rumah tu dalam semingu dua lagi. lagi lama saya tinggal kat rumah tu lagi sedih saya dibuatnye. sekarang hari2 saya menagis. makan pun susah nak telan mcm sangkut kat tekak je.. saya buntu.. lelaki yang suka kat saya tu sanggup support saya dari segi kewangan dan bagi saya kata2 semangat ..

Tapi entah la min saya mcm tak happy je dgn apa yang saya buat nie.. Saya tak strong enough to move on.. saya buntu.saya kesian kat anak2 saya 2 orang both bawah 10 tahun. bila saya tanya kenapa tipu saya dia kata kalau tak tipu tak dapat la kwin dgn saya.. sorokkan sebab tak nak saya terluka.. pentingkan diri sendiri kan dia nie.. sekarang saya yang hancur in to million pieces.please bagi saya kata2 semangat… sumber ekisah

Ini pula kisah kedua yang lebih mendebarkan. Tajuk “Dia madu ku.. Kuatkan aku”. Thanks admin sbb approve penulisan aku ni. Thanks jugak yg sudi bagi pendapat & support aku. Aku nak kan semangat je. Salam & hi korang. Aku istri pertama, ye suami aku ada dua bini. Bini ke dua mmg lagi cantik & muda dr aku. Hati aku? Tak dpt aku gambar kan

Aku ada 5org anak, semua comel comel & memang semua bijak pandai. Suami aku baru nikah dgn madu aku tu setahun lps. Ye aku tahu. Aku sndiri terima dgn hati terbuka. Dari dia org buat m4ksiat blkg aku, aku bagi je izin dorg kawen. Aku taktau sakit nya macam ni, sungguh aku taktau. Sakit sangat. Walau pun aku tahu aku sndiri yg bagi. Tp…..

Ye madu aku tgh pregnant skrg ni, dia muda & org ipt macam korg. Aku? Dulu bljr mdrsh je. Aku tahu aku tak brp pndai nak bandingkan dia. Aku lahirkan anak anak aku secara cz3r, yg last ni aku dah ikat. Sbb doc kata bahaya utk rahim aku. Yg bongsu ni umur 2 tahun. Comel sangattt ? hihi aku syg anak anak aku.

Tp sejak kebelakangan ni suami aku pelik, dia tak berapa hiraukan aku. Mungkin penat sbb madu aku tgh pregnant. Tp aku perlukan perhatian jugak. Asyik pergi umah sana je. Anak anak aku tanya, ummi! Abiy mana? apa aku nak jwb? Aku kata, abiy keje ngan mommy kat luar. Anak anak aku mmg kenal madu aku ni.

Aku sedih, bila mana madu aku upload gmbr sweet sweet dgn husband aku. seronok aku tgk, tp airmata aku jatuh. Aku sedih. Aku rindukan suami aku yg dulu. Yg selalu ada dgn aku. Mana dia pergi? Kalau sape sape jumpa, bgtau dia. Aku rindu ni. Hmm

Dulu aku ingat lagi, aku kawen ngan dia, motor je ada. Dr kena brhenti keje sampai dah ada keje sampai dlu takde business skrg dah ada business sndiri. Aku senyum je ingat balik kenangan kita semua. Abiy ingat tak agak agak nya ye? Ye, madu aku sama. Pakai niqab. Budak uia. Aku tahu dia baik, tp hati aku ni knp tak baik baik. Hmm aku cuba redho. Allah kuatkan aku

Aku ingat lagi, dulu abg kata abg takkan dua kan saya. Abg akan sygkan sy sampai bila bila. Tp lps saya ikat & tak dpt mengandung abg tak nak saya dah ke? Abg tahukan, saya perlukan suami disisi saya, saya tahu abg mungkin dah lupakan saya. Abg pun jarang balik & jenguk anak anak. Hmm

Harini anniversary kita, abg tak wish pun. Syg tgk kat fb abg, abg upload pergi makan dgn dia. Happy nya abg. Hmm takpe lah. Mungkin abg terlupa, mana tahu kejap lagi abg balik surprise kan syg kan? hihi tak sbr nya.

Abg.. Ingat lg tak dlu? kita naik motor sama sama sampai anak 2 org, berpanas berhujan. Kita redah je. Abg ingat tak yg dlu kita pergi zoo bwk anak anak, kita amek gambar sama sama. Abg ingat tak? Yg kita gelak kan iman sbb dia kena kejar monkey tu. Lawak kan abg? Mana abg dlu? Syg rindukan abg yg dlu. Kalau ada sesiapa jumpa suami sy, suruh lah dia balik. Sy rindu ni.

Ingat tak dlu, tiap kali abg demam, abg mintak nak bubur syg masak. Sedap kata abg. Kalau abg tak sihat, abg balik lah. Syg masakkan lg utk abg. Abg makan bnyk bnyk tau. Biar gemok hihi

Abg.. syg rindu ni.. raya pun abg raya dgn dia.. syg tak marah, syg cuma rindu… Syg tahu, abg slalu mrh kat syg sbb syg suka bebel.. syg slalu merajuk.. syg suka nangis.. syg janji tak buat dah..

abg balik lah.. syg kesian tgk anak anak.. syg sedih tgk anak anak tnye abg.. baju raya abg pun tak sempat abg pakai lagi.. masih tergantung dlm almari tu.. hmm kalau abg dah tak marah, abg balik tau.. Kalau intan ada baca ni, suruh lah abg balik intan… kakak rindu.. anak anak rindu… Kakak tak marah intan & abg..

Kalau ada yg jumpa suami aku, suruh dia balik.. kami tggu.. Istri mu yg merindui– Insan pilu. Sumber iiumc. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan salah.. Terima Kasih!.Sayg korg semua!

Leave a Reply