“Sangat indah dan perasaan ketika itu sukar diungkapkan dgn kata2..”-Bella Dally K0ngsi Pengalaman Jumpa Malam Lailatul Qadar

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Setiap kali bulan Ramadan, pada 10 malam terakhir adalah saat yang ditunggu 0leh mereka yang beriman untuk memperbanyakkan ibadah dan mendapatkan pengampunan daripada Allah serta ganjarannya.

Bukan semua 0rang beruntung dapat bertemu malam Lailatul Qadar tanpa sebarang persiapan, namun pelak0n Bella Dally di antara yang bertuah kerana pernah menyaksikan sendiri keindahan Lailatul Qadar sewaktu masa kecil.

Kata Bella, ianya pengalaman yang tidak dapat dilupakan dan sangat indah apabila mengenangkan kembali. Menurut Bella, perkara itu berlaku ketika dia berada di sek0lah rendah.

“N0stalgia Ramadan yang paling tidak akan saya lupa adalah ketika masih di bangku sek0lah lagi. Ada suatu masa itu ketika masih kecil, seingat saya masa sek0lah rendah.

“Masa itu Subuh baru lepas sahur, suasana masa tu sangat sunyi dan sangat tenang. Apabila keluar rumah, saya nampak banyak bintang bertaburan di langit.

“Sangat indah dan perasaan ketika itu sukar diungkapkan dengan kata-kata. Pada fikiran saya mungkin malam tersebut adalah malam Lailatul Qadar,” katanya.

Berk0ngsikan ceritanya itu kepada Majalah N0na, Bella turut berharap agar diberi keizinan untuk bertemu lagi malam Lailatul Qadar.

Terdahulu Bella Dally bersama suami, Arif Izuddin turut berbakti kepada masyarakat dengan menjalankan pr0jek sanitasi di kawasan surau dan masjid di sekitar ibu k0ta sepanjang temp0h PKP.

Bella turut mengalu-alukan sesiapa sahaja yang ingin membantu mereka membuat aktiviti kebajikan ini, dengan cara mendapatkan maklumat mengenai kawasan masjid dan surau yang perlu disanitasi.

Bella turut memberitahu segala k0s termasuk alatan dan bahan-bahan pembersihan semuanya ditanggung 0leh pihaknya dan pihak masjid dan surau tidak perlu membayar satu sen pun kepada mereka.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit R0tikaya

Leave a Reply