Saya Akan Cium Tangannya Dan Dia Cium Dahi Saya..Tapi Itu Tak Berlaku Pada Hari Kejadian-Isteri

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

lsteri kepada mngsa yang m4ut akibat dilanggar pemandu mab0k dalam kejadian Isnin lalu, mem0h0n hukuman setimpal dikenakan terhadap pemandu yang menyebabkan kmIangan sehingga meragut ny4wa suaminya.

Zeti Haryanti Hassan, 42, berkata dia berharap kerajaan memperkasakan undang-undang berkaitan pemandu di bawah pengaruh alk0h0I dengan menambah baik undang-undang dan peraturan berkaitan.

Harapan itu katanya supaya nasib keluarga mngsa seperti dia alami dapat dibela dengan sewajarnya.

“Saya berharap sungguh biarlah suami saya ini mngsa yang terakhir, jangan ada lagi selepas ini. Walaupun ny4wa dibalas dengan ny4wa sekali pun ia tidak mampu kembalikan suami saya. Saya sedih atas apa yang berlaku namun reda dengan kejadian berlaku semasa arwh dalam perjalanan mencari rezeki untuk keluarga,”

Zeti ditemui selepas pengebvmian jnzah suaminya di Tanah Perkubvran Islam Al Raudah Baru, di sini, hari ini.

Suaminya, Irwan Herman Kamarudin, 41, m4ut selepas kereta T0y0ta Yaris dipandunya dirempvh kereta T0y0ta C-HR dipandu 0leh se0rang peraih ikan berusia 42 tahun secara meIawan arus dalam keadaan mab0k pada kejadian jam 9.20 malam, Isnin lalu.

Jnzah selamat dikebvmikan sekitar jam 4.30 petang selepas dis0latkan di Masjid Al Raudah di sini. Beliau meninggalkan se0rang isteri serta dua anak Puteri Nur Qistina Irwan Herman, 14, dan Amanda Nur Fitrisya, 8.

Zeti Haryanti yang masih tr4uma dengan pemergian suaminya berharap masyarakat mengambil iktibar kejadian ini dan meminta semua pengguna jalan raya bertanggungjawab terhadap ny4wa sendiri dan 0rang lain.

Saya akan cium tangannya dan dia cium dahi saya

“Apabila kita memandu, kita berhati-hati dan perlu bertanggungjawab. Perlu ingat ada ny4wa 0rang lain dan bukan ny4wa kita sendiri. Saya sangat sedih atas apa yang berlaku, petang sebelum kejadian kami sempat berbual macam biasa.

“Sebelum keluar bekerja kebiasaannya arwh suami akan beritahu saya dahulu. Saya akan cium tangannya dan dia cium dahi saya tapi itu tak berlaku pada hari kejadian. Dia terus pergi kerja mungkin nak cepat. Kalaulah kita tahu kan… mungkin tak bagi dia pergi kerja,” katanya.

Sakiah M0hd N0r, 58, menyiram air mawar di pusara arwh anaknya yang terkrban pada kmIangan dengan se0rang pemandu dipercayai mab0k, malam kelmarin. F0T0 M0HD RAFI MAMAT

Suami bersungguh-sungguh mahu membeli rumah

Terdahulu Zetti berharap susp3k kejadian itu menerima hukvman sewajarnya bagi memberi pengajaran kepada individu lain untuk tidak melakukan kesaIahan serupa, sehingga menyebabkan ada keluarga terpaksa kehilangan 0rang tersayang dan tulang belakang seperti dialaminya.

“Saya dan anak berharap arwh suami akan memper0leh keadilan. Arwh adalah anak, suami dan bapa yang baik serta bertanggungjawab malah kejadian berlaku semasa arwh dalam perjalanan mencari rezeki untuk keluarga.

“Saya teringat betapa arwh bersungguh-sungguh mahu membeli rumah semasa kami berkahwin pada 2011 untuk memastikan kami mempunyai tempat berteduh yang sempurna,” katanya semasa dihubungi di sini, hari ini.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber limauais

Leave a Reply