“Saya akan jadi 0rang pertama sokong Jakel…”-Ustaz Abu Syafiq Sifatkan Senasib Difitn4h

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Baru-baru ini kec0h diperkatakan mengenai satu kenyataan menyentuh s3nsitiviti 0rang Melayu, yang dibuat 0leh adik kepada Pengarah Urusan gedung tekstil terbesar Malaysia itu, Muzaffar Jakel.

Berikutan daripada itu, terguris dengan kenyataan tersebut ramai dalam kalangan netzen melancarkan b0ik0t, agar tidak membeli kain di gedung Jakel.

Isu tersebut mendapat perhatian pendakwah, Ustaz Abu Syafiq, yang menyatakan s0k0ngan beliau terhadap perniagaan gedung tekstil Jakel.

Ustaz Abu s0k0ng Jakel

Jelasnya, menerusi muat naik vide0 di IG, apa yang berlaku kepada Jakel adalah perkara yang sama berlaku kepadanya, apabila terdapat beberapa pihak yang cuba untuk melaga-lagakan, sehingga mengundang fitn4h.

“Terbaru berkaitan dengan Jakel, apa yang berlaku kepada Jakel kali ini hampir sama apa yang berlaku ke atas saya, iaitu melaga-lagakan antara umat Islam…”

Nak beli kain di Jakel bantu g0l0ngan susah

Menurutnya, segala yang berlaku ini adalah fitn4h di bulan Ramadan. Justeru, pendakwah itu menyatakan bahawa dia tetap akan meny0k0ng dan membeli di Jakel.

“Jadi saya ingin isytiharkan bahawa saya 0rang pertama yang meny0k0ng Jakel. Insya-Allah kita akan membeli kain di Jakel, kita jahit untuk pelajar-pelajar tahfiz, anak yatim dan miskin serta 0rang susah yang memerlukan…”

“Supaya kita meny0k0ng Jakel yang membantu bangsa Melayu dan umat Islam khususnya.Sekarang kita nampak siapakah di belakang pengkhi4natan ini, jadi ikutlah nabi jangan ikut wahabi,” pesannya menerusi akaun 1nstagramnya pada Selasa.

Terdahulu, Muzaffar Jakel, telah pun membuat satu perm0h0nan maaf berikutan kenyataan yang telah mengundang rasa kurang senang dalam kalangan masyarakat Melayu.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Ustaz Abu Syafiq kredit 0hmymedia

Leave a Reply