Saya Beritahu Emak Mahu Berkahwin Dgn Emir,Tapi Dia Masih Belum Melamar Saya-Mira Filzah

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Selepas selesai melangsungkan majlis khatam Al-Quran bersama adiknya pada minggu lalu, ramai dalam kalangan peminat sudah tertanya-tanya bila agaknya aktres cantik jelita, Mira Filzah akan menamatkan zaman bujangnya bersama pilihan hati iaitu Wan Emir Astar.

Namun, segala teka-teki mengenai hari bahagianya akhirnya terjawab selepas Mira mengumumkan akan melangsungkan majlis pernikahan pada malam ini (3 September).

Menerusi lap0ran yang dipetik daripada Harian Metr0, Mira memaklumkan mengikut pada perancangan awal, majlis pernikahannya akan berlangsung pada 0kt0ber depan seperti yang diwar-warkan media sebelum ini. Tetapi disebabkan kakak sulungnya menetap di New Y0rk dan tidak dapat berada di Malaysia dalam temp0h yang agak lama jadi mereka membuat keputusan untuk mempercepatkan majlis pernikahan itu.

Namun, disebabkan kakak tidak b0leh berulang-alik dengan kerap kerana terpaksa menjalani temp0h kuarantin selama 14 hari, jadi saya ambil keputusan mempercepatkan tarikh pernikahan, manakala adik b0ngsu pula terpaksa menunda sedikit pernikahannya supaya kakak b0leh menyaksikan hari bahagia kami berdua.

Bertanya mengenai detik perkenalan bersama bakal suami, Mira menceritakan bahawa mereka mula mengenali menerusi aplikasi Instagram apabila Emir menghantar Direct Message (DM) kepadanya dengan berk0ngsi mesej ker0hanian pada Ramadan tahun lalu. Tetapi Mira pada ketika itu langsung tidak membalas mesej tersebut dan hanya menganggap Emir tidak lebih seperti peminat-peminatnya yang lain.

Percubaannya tidak terhenti di situ apabila menghantar pula DM kepada emak. Kebetulan emak memang mengenali arw4h bapa Emir, jadi mereka saling berk0munikasi. Sehinggalah emak minta saya supaya mengenali Emir dan minta saya berjumpa dengannya. Punca saya terbuka hati semuanya disebabkan ibu dan bapa. Jadi saya pun membalas DM daripada Emir dan hubungan itu kemudiannya berlanjutan ke aplikasi Whats4pp.

Menurut Mira, dia dan Emir kemudian bertemu buat kali pertamanya pada 0kt0ber tahun lalu. Selepas hampir 2 bulan mengenali hati budi, pada Disember tahun lalu, Emir yang berkelulusan dari United Kingd0m dan bergelar arkitek telah menghantar r0mb0ngan untuk merisik kekasih hatinya itu. Mira menyifatkan Emir se0rang lelaki yang baik dan selesa ketika bersamanya.

Saya selesa dan 0kay mengatur pertemuan seterusnya. Selepas lima hingga enam kali berjumpa, saya beritahu emak mahu berkahwin dengan Emir, namun, dia masih belum melamar saya. Apabila saya beritahu Emir mengenai rancangan untuk melangkah ke fasa seterusnya, dia juga sebenarnya ada hasrat sama.

Sementara itu, majlis pernikahan Mira dan Emir b0leh disaksikan peminat melalui pr0gram MBuzz siaran TV3 pada jam 9 malam selama 10 minit. Selain itu, siaran langsung majlis pernikahan b0leh disaksikan di akaun Y0uTube TV3, mulai jam 8.30 malam. Tambah Mira lagi, majlis resepsi es0k yang diadakan di Le Meridien, Putrajaya akan disiarkan secara langsung menerusi TV3, manakala majlis resepsi pada Ahad di A-Park, Puch0ng akan disiarkan melalui pr0gram Mel0di.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber: Harian Metr0, Berita Harian, 0hbulan

Leave a Reply