“Saya bukan menjual diri tetapi hanya berk0ngsi apa yang saya suka,kenapa saya dihent4m begini..”

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Nama usahawan Nur Sajat atau nama sebenarnya, Muhammad Sajjad Kamaruz zaman, kembali hangat diperkatakan selepas dia semakin ligat memuat naik f0t0 dan vide0 dirinya dalam keadaan menj0l0k mata.

Sedar bahawa dirinya kini dik3cam masyarakat, Sajat memaklumkan bahawa dia mempunyai hak untuk berpakaian sebegitu dan selesa untuk menjadi diri sendiri.

“Saya bukan pel4cur…” – Sajat

Menerusi lap0ran Harian Metr0, usahawan tersebut dia hanya berk0ngsi pakaian yang disukainya dan menghargai kecantikan yang dimiliki.

“Saya bukan mel4cur atau menjual diri di laman s0sial tetapi hanya berk0ngsi apa yang saya suka pakai dan menghargai kecantikan yang dimiliki…”

“Instagram saya gunakan untuk berk0ngsi kehidupan saya yang bukan hanya khusus untuk perniagaan semata-mata, malah saya suka berk0ngsi mengenai kecantikan, imej, bantuan, inf0rmasi serta banyak lagi.

Lupa segala kebaikkan

Sajat menegaskan bahawa masing-masing mempunyai pilihan sendiri, dan diam masih berpegang teguh kepada agama dan janganlah kerana imej seksinya segala kebaikkannnya dilupakan.

Semua benda nak b0ik0t

Sajat juga meminta agar beberapa individu yang melancar gerakan memb0ik0t, tidak mengh4kiminya hanya kerana imej dan pakaian s3ksinya.

“Kecantikan adalah sesuatu yang ‘universal’. Semua 0rang ingin berk0ngsi dan berpenampilan cantik, begitu juga dengan saya…”

“Saya agak terkilan kerana saya menjadi m4ngsa mereka sedangkan ramai lagi wanita yang lebih s3ksi di media s0sial. Di Malaysia vide0 luc4h juga b0leh diakses dengan mudah dan di mana sahaja. Kenapa saya dih3ntam begini…?”

Sem0ga jabatan agama ambil tindakan

Dalam pada itu, para netzen semakin bertambah meluat dengan usahawan tersebut, dan berharap agar ada tindakan daripada pihak berwajib yang diambil ke atas Sajat.

Berpegang teguh pada agama

Dah tak larat lagi nak tegur

Risau bala turun kena dekat semua

Walau bagaimana pun, usahawan tersebut mem0h0n maaf kerana telah membangkitkan kem4rahan netzen susulan daripada gambar dan vide0 yang dimuat naik 0lehnya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Harian Metr0 kredit 0hmymedia

Leave a Reply