“Saya harap Mas Khan insaf, jadikan pengajaran!”- Pelakon Gerak Khas mengaku bers4lah, A. Aida tidak simpan d3ndam

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

PENERBIT terkenal Datuk A. Aida meluahkan rasa syukur terhadap keputusan m4hkamah berhubung k3s pelak0n Mas Khan mengaku bersalah atas tuduhan mencvri wallet mata wang kript0 miliknya pada Rabu.

A. Aida atau nama sebenarnya Zaidah Awang, 50, berharap isu tersebut menjadi pengajaran kepada semua khususnya Mas Khan bahawa setiap pes4lah akan menerima hukvman setimpal.

Bagaimapun, A. Aida memberitahu dia tidak menyimpan d3ndam terhadap Mas Khan yang dianggap seperti adiknya dan berharap pelak0n filem Abang L0ng Padil 2 itu bertaubat kerana masih mempunyai masa depan yang cerah.

“Saya bersyukur dengan keputusan m4hkamah dan berterima kasih kepada PDRM kerana berjaya menyelesaikan k3s ini. Saya juga berharap ia menjadi pengajaran kepada semua bahawa negara kita mempunyai undang-undang.

“Sesiapa sahaja yang berbuat perkara menyal4hi undang-undang negara pasti akan menerima hvkuman, cepat ataupun lambat. Saya harap juga ia menjadi pengajaran kepada Mas Khan yang sebelum ini saya pernah anggap sebagai adik sendiri.

“Sebagai 0rang Islam, saya tidak sesekali berd3ndam tetapi dalam masa yang sama berharap dia insaf kerana dia masih muda dan punya masa depan yang panjang, ” kata A. Aida menerusi kenyataan rasmi kepada media pada Rabu.

Menerusi lap0ran Bernama, Mas Khan bakal berdepan hvkuman p3njara 26 bulan jika gagal membayar denda RM17,000 selepas menukar pengakuan kepada bers4lah atas tvduhan mencvri wallet mata wang kript0 bernilai RM213,805 milik A. Aida.

M4jistret Farah Nasihah Annuar menjatuhkan hvkuman itu terhadap Mas Khan, 26, atau nama sebenarnya Mas Hidzir Khan Mas Fadzillah Khan semasa sebutan kali ketiga k3s tersebut.

Mas Khan juga didenda RM7,000 atau penj4ra 12 bulan atas pertvduhan pertama manakala untuk kes4lahan kedua dia perlu membayar denda RM10,000 atau penj4ra 14 bulan.

Mengikut pertvduhan pertama dan kedua, tertvduh did4kwa mencvri wallet yang merupakan mata wang kript0 milik A. Aida, 50, tanpa izin bernilai RM59,804.15 dan RM154,000.85 di Taman Ukay Perdana, Ampang, Kuala Lumpur, pada 5 pagi 7 Mac tahun lalu.

Dalam pada itu, A. Aida berkata dia tidak mempunyai sebarang masalah untuk mengambil semula Mas Khan berlak0n di bawah pr0duksinya selepas ini.

Selain itu, A. Aida tetap akan meneruskan s4man s1vil terhadap Mas Khan atas nasihat p3guamnya untuk menuntut keseluruhan jumlah yang telah dicvri dan ganti rugi teladan faedah serta k0s tindakan di m4hkamah.

“InsyaAllah, tidak ada masalah untuk saya mengambil dia bekerja di bawah pr0duksi A. Aida Pr0ducti0n selepas ini. Dalam masa yang sama, atas nasihat p3guam, saya akan teruskan dengan s4man s1vil terhadap dia selepas ini.

“Ia akan dibuat melalui p3guam iaitu Zulkifli Y0ng Azmi & C0 untuk menuntut keseluruhan jumlah yang dicvri dan juga ganti rugi teladan faedah serta k0s tindakan di m4hkamah, ” ujarnya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! kredit Mstar

Leave a Reply