“Saya minta maaf.Jgn tag saya lagi k3s 0rang susah,setakat ini sajalah saya berkhidmat..”

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sejak kebelakangan ini, pendakwah terkenal Ebit Lew telah teruk dihent4m susulan terdapat individu yang mempertikaikan keikhlasannya dalam membuat kebaikkan.

Walaupun ramai yang meny0k0ng tindakan yang dilakukan Ustaz Ebit Lew dalam memberi pert0l0ngan kepada insan-insan bernasib kurang baik, masih ada sebilangan kecil yang sengaja menyebar fitn4h yang bukan-bukan.

Telah dihubungi Cawangan Khas Bukit Aman

Hal tersebut sehingga menyebabkan beliau diminta memberi keterangan kepada pihak p0lis di Bukit Aman berhubung isu vir4l itu.

“Saya minta maaf jadikan media s0sial tempat k0ngsi kasih sayang”

Tambahnya lagi, beliau mengakui bahawa berasa sedih dengan apa yang sudah jadi. Sepanjang beliau melakukan sumbangan, banyak wang persendirian yang dikeluarkan, namun tidak memaklumkan di media s0sial.

Namun, sejak kebelakangan ini beliau memuat naik gambar membantu g0l0ngan susah adalah kerana ada pihak yang bersamanya menghulurkan bantuan.

“Tak perlu tag saya lagi k3s 0rang susah”

0leh sebab itu, Ustaz Ebit Lew yang nyata berasa penat dengan semua perkara tersebut mengambil keputusan dengan menyalurkan sumbangan melalui akaun bank sahaja atas saranan banyak pihak.

Jadi, sepanjang bulan Ramadan, beliau hanya akan memberi bantuan secara atas talian di rumah. Hal ini juga kerana ingin meluangkan lebih banyak masa dengan anak-anak serta isteri tercinta yang kerap ditinggalkan demi membantu 0rang susah.

Sedih kami baca nukilan ustaz

Diakhir luahannya itu, beliau mem0h0n maaf sekali lagi andai telah mengguris hati mana-mana pihak dan mengakui salahnya. Beliau turut berserah kepada Allah dengan apa yang berlaku sekarang.

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata warganet berasa hiba dengan apa yang terjadi ke atas ustaz kesayangan semua. Mereka mend0akan agar Ustaz Ebit Lew tabah dan kuat dalam menghadapi ujian ini.

Berehatlah ustaz bersama anak2 dan isteri

Kuatkan semangat ustaz

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Ebit Lew kredit 0hmymedia

Leave a Reply