“Saya nak bilik menghadap Tasik Putrajaya….”-Perangai jelik kluster ‘kayangan’ buat netzen panas

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Masih hangat lagi isu kluster oversea yang bermacam kerenah. Dari satu cerita hingga ke satu cerita, ada sahaja perkara tidak seronok didengar melibatkan golongan yang menjalani ku@rantin kerana baru pulang dari luar negara.

Umum sedia maklum bahawa mereka ini merupakan golongan yang boleh dikata sebahagian besar berpelajaran tinggi dan elit. Namun, perilaku dan sahsiah yang ditunjukkan jauh beza dengan kluster tabligh Sri Petaling.

Luahan frontliner jaga kluster ‘kayangan’

Dalam satu perkongsian di Tw1tter, seorang pengguna laman sosial telah berkongsi luahan daripada rakannya yang bertugas sebagai frontliner dikenali sebagai Ed Idrus.

Dia ditugaskan untuk menjaga rakyat Malaysia yang baru sahaja pulang dari Bali dan Jakarta. Mereka dikehendaki melakukan saringan serta ku@rantin diri dalam tempoh yang ditetapkan sebelum pulang ke rumah.

Siap perli2 frontliner

Dalam perkongsian tersebut, Ed Idrus menyatakan bahawa mereka yang dikategorikan sebagai kluster ‘kayangan’ telah turun daripada pesawat dengan pelbagai barangan dan beg-beg besar. Apabila diminta untuk melakukan penjarakkan diri, mereka seakan memerli arahan frontliner yang bertugas.

Nak bilik depan Tasik Putrajaya

Lebih melucukan ada yang sudah awal-awal meminta ditempatkan di bilik yang berhadapan dengan Tasik Putrajaya. Tak kurang juga yang memilih hotel untuk didiami sepanjang diku@rantin beserta menu makanan pilihan masing-masing.

Tabligh lebih menyenangkan

Diakhir penulisannya, Ed Idrus menyatakan bahawa menjaga pes@kit dari kluster tabligh lebih menyenangkan daripada menguruskan mereka yang tergolong dalam kluster luar negara ini.

Hantar tentera je biar kena tengking

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet seakan jelak dengan kerenah yang ditunjukkan oleh kluster ‘kayangan’ ini.

Mereka juga berasa berang dan meminta agar mereka tidak menyusahkan frontliner kerana w4bak ini merupakan pendemik yang harus ditangani dan bukan masanya untuk demand pelbagai kemudahan demi keselesaan sendiri.

Mereka lupa ke rskyat Malaysia benci mereka

Tak payah layan, naik lemak nanti

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Singa Jadian, Ed Idrus kredit ohmymedia

Leave a Reply