“Saya tidak akan buat perm0h0nan maaf,sebab saya tak buat salah..”-Ust Abu Syafiq

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Masih hangat diperkatakan mengenai isu berkenaan kerja khidmat masyarakat yang dilakukan 0leh ustaz Ebit Lew telah mendapat tentangan beberapa pihak.

Antara nama yang sering dikaitkan dalam isu ini adalah Ustaz Abu Syafiq, yang did4kwa memuat naik status di Faceb00k mempertikaikan cara ust Ebit Lew berk0ngsi mengenai sumbangan yang disalurkan.

Larang sebab buka 4ib

Bagaimana pun, Ustaz Abu Syafiq dalam satu temu bual telef0n yang dibuat 0leh bekas wartawan TV3, Ryzal Ibrahim, telah menjelaskan segala isu yang berbangkit kini.

Menurut Ustaz Abu Syafiq, kenyataan awalnya berkenaan menjaga 4ib 0rang miskin sebenarnya tidak ditujukan khusus kepada Ustaz Ebit Lew.

“Saya larang kalau sehingga meng4ibkan 0rang tu…”

Saya tidak kenal dia pun

Namun, disebabkan kenyataan itu berpadanan dengan aktiviti kerja amal yang dilakukan 0leh Ustaz Ebit, membuatkan ramai mula menyangka bahawa status tersebut di buat untuk pendakwah tersebut.

“Kenyataan saya tiada kaitan pun dengan Ebit Lew sebelum ini…saya tidak kenal dan tak pernah bercakap dengan dia…”

Akan tetapi selepas isu itu mula tul4r, pendakwah tersebut terus membincangkan mengenai s0al cara perk0ngsian ustaz Ebit mengenai g0l0ngan yang menerima sumbangan dirasakan tidak menjaga 4ib.

“Saya tak salah…” – Ust Abu syafiq

Justeru, apabila ditanya mengenai perm0h0nan maaf, Ustaz Abu Syafiq menyatakan ia bukanlah keperluan untuk kerana dia tidak melakukan apa-apa kesalahan.

“Saya tidak akan buat perm0h0nan maaf, sebab saya tak buat salah…”

Diharapkan, perkara ini dapat diselesaikan dengan cara yang baik tanpa perlu ada permvsuhan, kerana di bulan yang mulia ini tiada salahnya untuk saling bermaafan.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Ryzal Ibrahim kredit 0hmymedia

Leave a Reply