“Saya tidak maafkan..”-Isteri m4ngsa pemandu m4buk hilang tempat bergantung

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Hati isteri mana tidak remuk apabila ketua keluarga yang bersusah payah mencari rezeki tiba-tiba meningg4l dunia dalam keadaan yang menyediahkan.

“Kini saya hilang arah dan punca. Arw4h meninggalkan empat anak tiri berusia tujuh hingga 15 tahun dan anak bersama saya berusia enam tahun,” katanya ketika ditemui di Jabatan F0rensik, H0spital Kuala Lumpur (HKL), hari ini. Menurutnya, dia mengetahui kejadian yang menimpa suaminya selepas cuba menghubungi telef0n namun panggilan tidak berjawab.

“Dia keluar untuk menghantar makanan di rumah rakannya di Pantai Dalam pada jam 9.30 malam. Kira-kira jam 1.30 pagi saya cuba hubungi arw4h sebanyak lima kali namun tidak berjawab, namun panggilan keenam dijawab 0rang awam yang memaklumkan suami saya terbabit kem4langan.

“Saya terus bergegas ke l0kasi dan mendapati arw4h sudah tidak lagi berny4wa, dia dilihat terbaring dalam keadaan berlumuran d4rah,” katanya.

Katanya, kerajaan perlu mempercepatkan pindaan undang-undang terhadap pemandu m4buk ini bagi mengelakkan ramai lagi menjadi m4ngsa.

“Undang-undang perlu diperketatkan, suami saya menjadi m4ngsa, malah bulan ini saja berapa ramai 0rang yang tidak bersalah menjadi m4ngsa? Kini saya sudah hilang 0rang tersayang yang mencari rezeki untuk keluarga. Tindakan perlu diambil dengan segera,” katanya.

Dalam kejadian pada 1.30 pagi itu, m4ngsa, M0hamed Zaili M0hamed disahkan meningg4l dunia di l0kasi kejadian akibat ced3ra p4rah di kepala.

Kejadian dipercayai berlaku apabila H0nda EX5 ditunggang m4ngsa dirempuh Nissan Grand Livina dipandu susp3k berusia 21 tahun dari arah belakang.

M4ngsa dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Bukit Antarabangsa, dekat Ampang selepas menghantar makanan yang dijual isterinya. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Hmetr0

Leave a Reply