Seb@b seorang lelaki sukar nak mengungkapkan perasaannya pada gadis idamannya

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Jatuh cinta kadang kala sangat mengelirukan, tidak terkecuali buat para lelaki. Perasaan yang dirasai untuk sese0rang gadis kadang-kadang perlu disimpan di dalam hati kerana pelbagai k0mplikasi keadaan.

Meluahkan perasaan tidak mudah. Ramai gadis menjadi keliru dengan kelakuan lelaki yang menyukainya. Dalam satu hal, dia memahami jika lelaki itu memberi perhatian khusus padanya. Tetapi, sebaliknya dia juga tidak menyatakan perasaannya.

Perempuan, jika anda berada dalam keadaan seperti itu, mungkin lelaki itu mempunyai sebab tersendiri. Pertama, Tidak mahu kehilangan kawan. Sukar diterima apabila 0rang yang kita sukai sebenarnya adalah kawan. Mengekspresikan rasa cinta kepadanya akan menjadi dilem@ yang berasingan.

Ini akan menjadikan persahabatan pada mulanya menjadi janggal. Daripada meng0rbankan persahabatan yang lama, lelaki biasanya lebih suka menyembunyikan perasaan mereka sendiri.

Kedua, Rasa rendah diri. Lelaki akan rasa tidak selamat apabila mereka jatuh cinta dengan se0rang gadis yang dia rasa tidak sesuai untuknya. Sama ada gadis itu sangat cantik dan p0pular, atau keadaan kewangannya yang tinggi.

Ini pastinya akan membuatkan lelaki rasa lebih rendah diri, eg0 mereka akan rasa tersisih. Sehingga mereka akan lebih berkecil hati terhadap dirinya.

Ketiga, Gadis disukai sudah mempunyai teman lelaki. Cinta tidak datang tanpa mengetahui keadaan dan masa. Di samping tiba-tiba seperti kawan, ada lelaki sebenarnya jatuh cinta dengan se0rang gadis yang telah menjadi milik 0rang lain.

Perasaan itu tidak salah. Tetapi sudah tentu dia tidak mahu menjadi pemvsnah perhubungan 0rang lain. Terutamanya jika lelaki itu adalah kawan. Dia mesti sanggup melangkah mundur dan hanya menyayangi gadis itu dengan diam-diam.

Keempat, Eg0 hati. Semua gadis pasti tahu lelaki adalah makhluk yang eg0nya sangat tinggi. Begitu juga apabila jatuh cinta. Tidak semestinya eg0nya mengekalkan dirinya untuk menyatakan perasaannya kepada gadis itu.

Dia eg0 untuk menyatakannya kerana tidak mudah baginya untuk meluahkan perasaan kepada jantina yang bertentangan.

Kelima, T@kut cinta dit0lak. Antara sebab-sebab yang membuat lelaki tidak meluahkan perasaan mereka, kerana perkara ini yang paling menakutkan mereka. Mereka t@kut bahawa cinta mereka akan dit0lak. Bagi sesetengah lelaki, pen0lakan sangat meny@kitkan kerana ia adalah mengenai perasaan.

Terutama jika mereka pernah mengalami pen0lakan dari gadis yang mereka sukai. Jadi, dia akan berfikir dan bukannya mengulangi, lebih baik hanya mengekalkan perasaan itu di dalam hati.

Keenam, Masih rasa ragu-ragu. Rasa keraguan dalam perasaan cinta sentiasa menjulang. Begitu juga untuk g0l0ngan lelaki. Mereka selalu mengambil masa yang lebih lama untuk mengenali gadis yang mereka sukai.

Dia mahu tahu lebih banyak tentang sese0rang gadis sebelum memutuskan untuk menyatakan perasaannya. Jadi dia memilih untuk menunda dan menyimpannya secara rahsia.

Ketujuh, Belum m0ve 0n. Perasaan melank0lis bukan hanya tentang gadis-gadis. Ramai lelaki juga menjadi lemah. Terutama jika cinta yang pernah dialami terpaksa dikebvmikan. Mereka terpenj@ra dengan kenangan-kenangan masa lalunya dengan bekas kekasih.

Dia memerlukan masa untuk m0ve 0n. Walaupun kemudiannya, dia mendapati sese0rang gadis lain yang disukainya. Dia tidak akan terburu-buru mend3dahkannya, dan ingin meyakinkan diri sendiri terlebih dahulu jika dia telah m0ve 0n dari bekas kekasih.

Guys, adakah anda sedang mengalami perkara di atas ini? Apa Kata Anda.. M0h0n maaf jika ada tersilap dan salah.. Terima Kasih! Sumber Aliffchannel

Leave a Reply