Sebelum kec0h k3s Larikan Isteri 0rg,1ni Tiga K0ntr0versi Shah Radhi Yang Ramai Tak Tahu

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Nama Shah Radhi kini menjadi sebutan 0rang ramai gara-gara atas d4kwaan memikat serta melarikan isteri. Lebih mengejutkan, Shah Radhi atau nama sebenarnya Muhammad Shah Radhi Hazvee, 24 did4kwa berniat niat untuk melakukan persetbvhan dengan wanita itu.

Walaubagaimanapun, k3s ini masih dalam si4satan dan 0rang ramai tidak sepatutnya membuat spekvlasi sendiri. Pada yang baru sahaja mengenali Shah Radhi, pelak0n kacak ini sebenarnya sudah lebih tiga tahun berkecimpung dalam dunia hiburan.

Sebelum ini dia berkhidmat di belakang tabir. Walaubagaimanapun Shah Radhi diberi peluang 0leh pengarah 0sman Ali untuk membintangi filem pertamanya berjudul Pinjamkan Hatiku. Sehingga hari ini, Shah Radhi terus berusaha mengukuhkan nama dalam bidang seni.

Sepanjang kariernya bergelar anak seni, Shah Radhi tidak pernah jauh dari k0ntr0versi. Shah Radhi sering mendapat perhatian kerana penampilannya, malah lantang bersuara membid4s k0men netzen.

Berikut beberapa k0nt0rversi yang pernah menyelubungi Shah Radhi sebelum ini.

Pub Halal

Pada awal Januari tahun 2019 yang lalu, Shah Radhi pernah merancang untuk menjalankan perniagaan pub yang dikhususkan buat g0l0ngan muda tidak lama lagi.

“Saya memang sukakan semua jenis hiburan lebih-lebih lagi muzik walaupun tidak pandai menyanyi. Saya mahu mewujudkan sebuah tempat di mana g0l0ngan muda b0leh lepak, minum sambil layan muzik,” katanya kepada Harian Metr0

Menurut Shah Radhi, pub yang bakal dibuka hanya menghidangkan minuman dan makanan halal saja. Walaubagaimanapun rancangannya tidak mendapat sambutan baik dalam kalangan masyarakat. Mereka menganggap membuka pub seperti menarik g0l0ngan muda untuk terjebak kepada budaya yang tidak sihat.

Membalas Kec4man Netzen

Shah Radhi salah se0rang artis yang tidak mempedulikan kec4man netzen. Ramai yang mengkr1tik dan mengec4m di atas rancangannya itu. Susulan dari rancangan itu, dia pernah membid4s semula kec4man netzen. Dia menegur netzen supaya tidak perlu menjadi Tuhan untuk terus menjatuhkan hukvm diatas tindakannya itu.

Gambar S3ksi

Sebelum ini Murai MY ada mengeluarkan artikel mengenai pelak0n kacak itu yang terpalit dengan k0ntr0versi gambar s3ksi. Shah Radhi memuat naik gambarnya di Instagram dengan gaya menj0l0k mata yang mungkin secara tidak sengaja memperlihatkan dada sehingga mendapat k0men neg4tif dari pengikutnya.

Rata-rata netzen menudvh pelak0n berusia 23 tahun itu membuat suntingan f0t0 tersebut sehingga sebahagian payvdaranya terlihat aneh.

0leh kerana terlalu banyak k0men yang mengkritiqk penampilannya, menerusi IG St0ries, Shah Radhi telah memuatnaik gambar lain payud4ranya bagi membuktikan 0riginaliti f0t0 tersebut yang tidak disunting sebelum dimuatnaik.

Beralih semula kepada perkembangan terbaru mengenai d4kwaan pikat isteri 0rang, Shah Radhi bersyukur dapat diikat jamin. Dipetik dari Harian Metr0, Shah Radhi memberitahu dia belum tentu bersalah.

“Tak semestinya 0rang yang dalam l0k4p itu bersalah. Kita tunggu keputusan mahk4mah. Mereka akan menentukan segalanya. Saya akan buktikan yang kebenaran akan ditunjukkan di m4hkamah nanti. ” kata pelak0n itu.

Mahkam4h membenarkan Shah Radhi diikat jamin RM2,300 dengan se0rang penjamin dan menetapkan 5 0g0s untuk sebutan k3s. Kita d0akan yang baik-baik aja lah! Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Murai.my

Leave a Reply