“Sekiranya menuntut hak sendiri dituduh k3cam.Teruskanlah..”-Khir Rahman luah rasa ralat dengan…

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Isu pembayaran kepada pemain teater K0rupsi Dewan Semandung masih belum surut, malah menjadi lebih panas apabila ada 0rang luar yang turut campur tangan.

Perkara itu diperjelaskan 0leh pengarah teater tersebut, Khir Rahman apabila ada pihak yang menudvhnya meng3cam Fauziah Ahmad Daud atau lebih dikenali sebagai Kak 0gy.

“Allahuakbar. Selesai terawih saya diduga dengan berita ini (text yang di dalam gambar). Sesedar saya, kami langsung tidak meng3cam.

“Saya selak balik apa yang saya tulis di Tw1tter, langsung tidak ada yang bersifat meng3cam. Ianya lebih kepada bercerita, memberi pencerahan ke atas apa yg berlaku, agar kami tidak ditudvh sebagai mendesak tanpa asas.

Tulis Khir, mereka hanya menuntut janji terhadap bayaran yang sepatutnya telah diselesaikan pada 16 Mac lepas, yang dimungkiri sendiri 0leh Kak 0gy.

“Apapun segala ini berlaku setelah Kak 0gy mend3dahkan hal ini terlebih dahulu melalui p0rtal MSTAR.

“Takpalah sekiranya menuntut hak sendiri ditvduh k3cam. Teruskanlah tudvhan itu. Namun kami tidak akan berhenti berusaha untuk mendapatkannya demi kelangsungan hidup dan marvah,” tulis Khir.

Tambah Khir, sejak dari berita dan isu ini tersebar, mereka masih belum menerima sebarang pembayaran dan Kak 0gy masih memb1su dalam gr0up Whats4pp.

“Namun beliau ada text secara pers0nal kepada beberapa 0rang sahaja yang mana katanya, beliau akan mengirim surat melalui pihak peguamnya bahawa pembayaran akan dibuat terhadap beberapa 0rang itu sebelum raya.

“Saya dan ramai lagi masih belum menerima apa-apa berita Saya bersyukur kami terus bersatu, dari saya hinggalah kepada tukang paku set.

“Sekian dulu. Saya juga tak suka bising-bising. Sejarah karier saya belum pernah saya buat kec0h. Ral4t sungguh,” keluh Khir.

Tambah Khir lagi, dia juga ada menghantar v0ice n0te peribadi kepada Kak 0gy dan menyatakan untuk membantu apa yang b0leh demi memperbaiki marvah beliau, tetapi tidak dijawab sehingga kini.

Khir turut menambah bahawa mungkin Kak 0gy menujukan pada mana-mana pihak yang did4kwanya sebagai ‘meng3cam’.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Gempak

Leave a Reply