Selalu sambut ‘bapa’ pulang kerja,rutin harian kucing comel ini akhirnya berubah apabila C0V1D19 melanda

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Salah satu nikmat terbesar dalam membela haiwan kesayangan seperti kucing adalah apabila disambut mesra di pintu sepulangnya kita daripada kerja mahupun sek0lah. Rasa seperti kepulangan kita sangat dinantikan.

Rutin itu sudah menjadi kebiasaan buat seek0r kucing bewarna jingga keemasan yang diberi nama Marty. Menurut ‘ibu’ manusianya, Marty akan duduk menunggu di pintu sewaktu menantikan kepulangan ‘bapanya’.

Marty difahamkan akan meninjau ke luar jendela melalui kaca di pintu untuk mengetahui sama ada pemiliknya itu sudah pulang daripada pejabat ataupun belum. Setia benar Marty menunggu nampaknya, bukan?

Bahkan Marty turut sanggup menunggu pemiliknya bersiap sebelum ke tempat kerja sekaligus melihat bapanya itu keluar. Namun rutin harian Marty baru-baru ini berubah memandangkan temp0h ku4rantin ek0ran C0V1D19.

Ini bermakna, bapa kesayangan Marty tidak lagi ke pejabat dan hanya bekerja secara dalam talian di rumah. Lazimnya pada jam 5 petang, Marty akan terpacak di depan pintu untuk menunggu bapa kesayangannya pulang.

Makanya, Marty dapat meluangkan lebih banyak masa bersama kedua ibu bapanya itu. Sudah tentu ia amat menyer0n0kkan buat kucing manja berkenaan yang kerap berkepit sahaja dengan bapa manusianya.

Sungguhpun bapanya kini bekerja daripada rumah, namun Marty masih akan pergi ke pintu untuk meninjau ke luar dan menunggu untuk beberapa ketika. Barangkali Marty sudah terbiasa menunggu agaknya?

Untuk melayani karenahnya yang setia menunggu, pemilik Marty bertindak keluar sebentar daripada rumah. Mungkin untuk memuaskan hati si c0mel kesayangannya!

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Erabaru

Leave a Reply