Selepas juai kereta dan motor,Man tayang kereta mewah pula…kapsyen dia memang win habis!

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Selepas tampil menghulurkan sumbangan wang hadiah kemenangan menerusi Maharaja Lawak mega 2019 lalu, Man Raja Lawak kini difahamkan mahu menjual kereta dan m0t0r miliknya demi membantu rakyat yang tersepit di kala w4bak yang melanda.

Menerusi salah satu entri terkininya di 1nstagram, pelawak ini bertanya andai ada pihak yang sudi membeli kereta dan m0t0rnya secara tunai.

Ia bagi menambah sumbangan sedia ada berikutan ribuan perm0h0nan sudah diterima. Luahnya, dia tiada masalah menggunakan kereta kancil selepas ini, asalkan dapat membantu g0l0ngan memerlukan.

“Ada pulak sahabat b0leh tanya, k0 jual kereta nanti nak bawa family gi mana-mana nak naik apa?

Janji b0leh berlumba ke syurga

“Jawapan saya mudah je, Kalau Anju b0leh pakai kereta Satria Ne0, kenapa pula saya tak b0leh pakai kancil. Janji b0leh berlumba ke Syurga,” k0ngsinya.

Bagaimanapun, akses untuk meninggalkan k0men pada beberapa entrinya kini turut ditutup. Terdahulu, tindakannya yang mahu agihkan sebahagian wang kemenangan mendapat perhatian ramai.

Rata-rata netzen kagum dengan sikap pemurah Man

Muat naik gambar kereta Ferarri

Dalam Man berusaha membantu mereka yang berkemampuan, beliau sempat melawak dalam 1G dengan memuat naik gamabr bersama kereta mewah Ferarri. Namun capti0n gamabr tersebut buat ramai terhibur

Man Raja Lawak memberitahu bahawa wang bantvan yang didermakan sudah pun habis disalurkan kepada pihak yang memerlukan.

Perkara tersebut diberitahu pemilik nama lengkap Abd Rahman Kasim pada Jumaat. Sambil mem0h0n agar mereka yang mendapat bantuan tersebut menggunakan wang sebaiknya, Man turut mem0h0n maaf kepada pem0h0n yang tidak berjaya.

Terdahulu, Juara Maharaja Lawak Mega 2019 ini mengejutkan ramai apabila mengambil keputusan untuk mengagihkan sebahagian wang kemenangannya itu bagi membantu meringankan b3ban mereka yang kesempitan di dalam menghadapi kri5is C0V1D19 ketika ini.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!

Leave a Reply