Selepas Tiga kali Tangguh Majlis,Akhirnya Mamat Sepah Selamat Nikahi Angg0ta P0lis

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Selepas tiga kali terpaksa menangguhkan majlis perkahwinan, pelawak Mamat Sepah akhirnya menamatkan zaman bujang dengan se0rang angg0ta p0lis yang dikenali sebagai Nana di Kulai, J0h0r semalam.

Mamat berkata selepas tiga kali menangguhkan majlis perkahwinan bersama tunang yang juga angg0ta p0lis IPD Shah Alam, dia berharap majlis kali ini menjadi kenyataan.

Berita gembira itu dik0ngsi Mamat atau nama sebenarnya M0hd N00r Murad menerusi laman 1nstagram dengan memuat naik sekeping gambar setelah selesai melafazkan akad nikah.

Mengimbau kembali detik perkenalannya dengan wanita berasal dari Lahad Datu, Sabah itu, Mamat berkata dia tidak menyangka pertemuan tidak sengaja mereka bertukar menjadi serius.

“Saya pergi ke IPD Shah Alam sebab nak t0l0ng kawan, kebetulan tunang saya yang kendalikan k3s tersebut. Kami bertukar n0mb0r telef0n kerana saya nak tahu perkembangan k3s. Lama-kelamaan hati terpaut dan saya terus bawa dia jumpa ibu,” katanya.

Besar amanahnya

Isterinya yang berasal dari Lahad Datu, Sabah turut berk0ngsi m0men hari bersejarah itu ketika acara membatalkan air sembahyang di atas pelamin.

“Bismillah, 01 Mac 2020 tarikh yang tak akanku lupa sampai hujung nyaw@. Seperti mimpi bila aku akan memanggilmu sebagai suami. Terima kasih atas akadmu untukku suamiku. Sem0ga ikatan suci kita kekal sampai syurga, amin,” katanya.

Terdahulu selepas bertunang pada 2018, mereka merancang ingin berkahwin pada Mac namun ditangguh ke April dan seterusnya ke Disember disebabkan k0mitmen Mamat terhadap Maharaja Lawak Mega (MLM) 2019.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Mamat Sepah , Cik Nana , Wedding Films , Astr0 Awani kredit ohmymedia

Leave a Reply