Seronok Bercuti Di Austr@lia Liyana Jasmay Jadi M4ngsa Kec4man Netzen

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

K3s penul4ran C0V1D19 semakin meningkat di Malaysia dan di peringkat global.Namun begitu, masyarakat dinasihatkan untuk tidak mudah panik, sebaliknya bertenang dan ikuti langkah pencegahan dengan betul.

Terbaru pelakon Liyana Jasmay dikec@m hebat oleh netzen apabila memuat naik gambar serta v1de0 dirinya yang sedang bercuti di Australia. Gambar dan v1de0 berkenaan dimuat naik di beberapa posting di 1nstagramnya hari ini.

Menerusi satu daripada posting berkenaan, Liyana menjelaskan hari ini merupakan hari terakhir dia berada di Australia. Kapsyen tersebut kemudian mengundang kec@man netzen yang kebanyakannya mend@kwa pelakon tersebut tidak peka dengan m@salah C0V1D19 yang sedang berlaku ketika ini.

Selain itu terdapat juga k0men ‘n@kal’ yang mengharapkan supaya pelakon itu tidak membawa balik virvs berkenaan. Tidak kurang juga meminta supaya Liyana mengku4rantinkan diri sejurus tiba di Malaysia.

Anda boleh lihat antara k0men dan nasihat netzen di bawah.

Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan ‘sanitizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh menceg@h C0V1D19.

Berdasarkan perkongsian Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di laman 1nstagram angka k3s C0V1D19 kini mencecah 553 di Malaysia tanpa sebarang rekod kem@tian.Seramai 42 orang dari jumlah itu telahpun sembuh dan telah dikeluarkan dari h0spital.

Sebentar tadi Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan kerajaan memutuskan untuk melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan, mulai Rabu (18 Mac) hingga 31 Mac 2020, di seluruh negara.

Katanya, perintah kawalan pergerakan ini membabitkan pertamanya lar@ngan menyeluruh pergerakan dan perhimpunan ramai di seluruh negara termasuk aktiviti keagamaan, sukan, sosial dan budaya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Gempak

Leave a Reply