Sharifah Shahira Beri Sumbangan Rare- “Nak Gelak, Gelaklah… ini sangat penting!”

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

PRIHATIN dengan nasib m4ngsa banjir di beberapa negeri, ramai selebriti mengambil kesempatan menghulurkan sumbangan peribadi bagi meringankan beban mereka yang terkesan dengan benc4na alam itu.

Salah seorang selebriti yang turut melakukan inisiatif itu ialah penyampai radi0 Suria FM, Sharifah Shahira yang mengumpul baju-baju terpakai untuk diserahkan kepada mereka yang memerlukan.

Selain sumbangan makanan dan minuman, Shahira atau lebih mesra disapa Shiera berkata dia juga memberikan bantuan berupa pakaian dan seluar dalam untuk mereka yang memerlukan.

“Ni cakap terus terang ya seluar dan baju dalam baharu saya nak kena beli sebab sangat diperlukan. Aku nak kena pergi beli, size nasiblah main beli ni… ke banyak size XL ke atas, L faham sangat!

“Benda dah terdesak nak pakai, saya sumbang lain daripada lain sebab itu (pakaian dalam) pun penting. Seluar dan bra di mana murah nak cari ni, borong dekat mana?

“Ini pun saya campur duit korang bagi beli air dan barangan dalaman. Nak gelak, gelaklah… tapi ini sangat penting!” katanya menerusi laman 1nstagram.

Sebelum itu Shiera berkongsi rakaman dia mengumpul baju-baju terpakai untuk diserahkan pada m4ngsa banjir di sekitar kawasan Pahang.

“Ramai sangat DM kita nak hantar baju ke Pahang. Tapi saya kena hubungi NG0 yang ke sana untuk ambil, memandangkan resp0n ramai sebab itu buat sendiri, suruh sepupu dan kawan kita bantu.

“Saya kena kerja, Sabtu baru turun. Yang penting kita semua doakan bagi cepat reda dan dipermudahkan segala urusan. Terima kasih Malaysia yang sangat prihatin,” ujarnya.

Pada pagi Khamis, media tempatan melaporkan keadaan banjir di Pahang, Kelantan, Terengganu dan Perak bertambah buruk berikutan hujan lebat yang masih berterusan menyaksikan jumlah m4ngsa banjir yang dipindahkan ke pusat pemindahan sementara (PPS) di negeri terlibat terus meningkat.

Di Pahang jumlah m4ngsa banjir terus meningkat melibatkan 24,257 m4ngsa yang ditempatkan di 281 pusat pemindahan di sembilan daerah negeri ini.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Mstar

Leave a Reply