Sharifah Shahirah Ikhlas Bertudung Bukan Sebab Takut C0V1D19

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Jika anda mengikuti perkembangan Sharifah Shahirah, pasti ramai tahu bahawa pelak0n itu sudah mula mengenakan tudung sejak Februari lalu. Namun, sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan, Shahirah atau mesra disapa Shiera sudah mula bertudung penuh.

Menurut Shiera niatnya untuk bertudung itu timbul apabila menyedari w4bak C0v1d19 yang melanda negara dan seluruh dunia adalah dugaan Allah SWT. Malah, Shiera turut bernazar jika ada penawar untuk w4bak tersebut dia akan bertudung.

“Ditambah pula apabila PKP dilaksanakan. Pada mulanya saya bernazar, jika w4bak ini ada penawar saya nak pakai tudung. Terlalu banyak dugaan Allah berikan sekarang.

“Tapi, saya fikir semula kalau tak ada penawar, takkan saya tak pakai tudung. Jadi, saya bulatkan hati dan berniat untuk terus pakai.

“Lagipun, sebelum PKP saya memang pakai ‘0n-0ff’ dan suka-suka saja. Sekarang, saya sudah pakai dengan betul. Tapi, saya tidak b0leh terus menjadi sempurna. Saya masih dalam pr0ses belajar dan memperbaiki diri,” katanya kepada Harian Metr0.

Dalam pada itu, Shiera berkata suami, anak-anak, ahli keluarga dan rakan meny0k0ng keputusannya itu serta menghadiahkan tudung buatnya. Malah, Shiera berkata anak perempuannya juga turut meluahkan hasrat untuk bertudung juga.

“Suami tak cakap apa. Dia sentiasa meny0k0ng saya. Walaupun ada ketika dia terlupa saya sudah bertudung. Macam anak perempuan pun, dia siap cakap nak pakai tudung juga.

“Begitu juga rakan-rakan yang sangat meny0k0ng. Malah, ada siap bagi tudung. Azah pun siap tanya adakah betul saya sudah bertudung. Insya-Allah, saya tetap berkawan dengan semua 0rang.

“Saya masih Shiera yang sama dan saya tetap menjadi diri sendiri. Cuma, saya cuba untuk menjadi lebih lemah lembut. Kalau menjerit saya cepat-cepat beristighfar,” katanya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit R0tikaya

Leave a Reply