Si ayah sibuk main game bila isteri balik tengok anak takde,puas dicari rupanya lemass dlm baldi air

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Di sini saya bukan nak ceritakan masaalah saya cuma nak ceritakan satu kisah teladan akibat kelalaian se0rang ayah. Kisah ni tentang kawan rapat aku. Dah berkahwin dan ada anak 2. Yang sulung dah nak masuk 5 tahun dan yang b0ngsu setahun lebih.

Dulu sbelum kahwin dia0rang ni memang l0ving c0uple. Sampaikan aku nak muntah lihat kemesraan dia0rang bila dah kawin. Sebelum ada anak masih lagi kekal l0ving. Tapi bila anak dah ada dua, husband kawan aku ni mula berubah dan mula gil4kan game ‘tmbak 0nline’ yang tak berfaedah tu.

Semua kerja umah dari memasak hingga buang sampah pun kawan aku yang kena buat sedangkan husband dia balik kerja dan waktu cuti asyik mengadap benda alah tu. Tapi aku respect kawan aku tu min. Tak pernah dia mengeluh aku b0leh nampak kepenatan di wajah dia (kami juga berjiran).

Satu hari tu suami dia MC sebab demam tapi walaupun demam masih lagi b0leh main benda alah tu. Pagi hari tu kawan aku ni nak hantar anak yang sulung ke tadika jadi dia pesan pada si husband untuk teng0k2 kan anak b0ngsunya yang masih lagi tidur.

Bila kawan aku ni balik rumah masuk dalam bilik teng0k si anak ni takda di tempat tid0. Bila di tanya si husband ni jawab ada kat ruang tamu k0t cari patung mainan kegemaran si anak. Tapi kawan aku ni bagitahu tak da pulak nampak kat ruang tamu masa dia masuk tadi. Bila di cari rupa2nya si anak ni tadi dah tert0nggeng dalam baldi air sabun m0p lantai.

Menjerit lah kawan aku tu satu taman b0leh dengar sampai aku pun terkejut. Terus aku lari ke rumah dia. Menangis2 dia sambil angkat anak dia dan cuba lakukn CPR. Aku yang masih terkejut ni tadi terus lari kerumah capai kunci kereta untuk ke h0spital.

Si ayah ni tadi tahu apa dia buat cuma jadi 0rang b0d0 tercegat je kat tepi pintu bilik sambil pegang f0n (bab* bet0i aku mnyumpah dalam hati).

Bila aku start enjin kereta baru terhegeh2 nak pakai baju la seluarlah spender la. Takdanya kami tunggu si ayah terus aku pecut bawa kereta sampai di h0spital d0kt0r sahkn si anak ni tadi dah tiada.

Ya Allah pengsan kawan aku min kat bilik kecemasan z0n merah tu min. Bila sedar asyik meracau tanya anak nya dah minum susu atau belum. Sekarang ni kawan aku tu dah pulih berkat d0a ibu dan ayah dia. Tak lagi merepek2 meracau tanya anak dia. Dan sekarang dia bercerrai dengan jntan bahal0l tu.

Buat bby Ariana Nafisa, tenang la adik di sana aunti dan mama adik sayang adik. Tunggu mama adik and kakak di syurga ya.

Buat ibu dan ayah semua, jangan la lalai. Jaga lah permata hati anda sementara mereka masih ada. Al fatihah untuk bby Ariana. T0l0ng siarkan ye min.

Perk0ngsian wanita ini mendapat pelbagai reaksi dari warganet. Lihat apa kata mereka.

Puteri Ar Raissayaa –Peringatan untuk semua yang ada anak kecil. Jangan simpan air dalam baldi dan kunci pintu bilik air sentiasa. Budak2 kecil memang suka masuk bilik air ni. Dah terlalu banyak kes macam ni. Takziah untuk keluarga mngsa.

Nurfadahilah Zaini –Kerana game, hilang nyawa anak. Aku harap si bapa tu hidup dalam penyesalan yang tak berkesudahan.

Aisyah Aziz –Agak2 kes macam ni bapaknya tak kena tangkap ke? Sebab lalai. Yang mane ada suami kaki game sila c0py paste cerita ni dan hantar kat wasap suami2.

Buat para suami, Jadikan cerita ni sebagai teladan. Sesungguhnya anak tu amanah Allah. Jangan di sia2kan. Kalau tak nak t0l0ng jaga anak p0n make sure rumah k0rang selamat untuk anak k0rang main. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit KRT

Leave a Reply