“Siapapun anda.. keindahan bukan untuk dimusn4hlaku”-Inst4famous Kena ‘S0und’ Dgn DBKL Gara2 Rosakkan Bunga Ketika Ph0tosh0ot

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Ada pelbagai cara untuk kita mendapatkan backgr0und menarik ketika bergambar. Antara yang paling 0rang suka buat, adalah berbaring di atas rimbunan p0k0k renek atau rumput yang menghijau.

Hasilnya kalau pandai dicapture memang cantik, tapi tahu tak sebenarnya tindakan seumpama itu merupakan satu kesalahan lebih-lebih lagi kalau ia b0leh mendatangkan ker0sakan pada tumbuhan tersebut.

Itulah yang berlaku kepada se0rang inst4fam0us tempatan baru-baru ini, apabila aksinya berbaring di atas shrub ketika sesi ph0t0sh00t untuk sebuah jenama tempatan sampai ke pengetahuan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur.

“Tidak kira anda siapa atau apapun tujuan anda, anda telah melakukan kesalahan di sini. Pertama mer0sakkan harta Datuk Bandar Kuala Lumpur di bawah Undang Undang Kecil V4ndalisme dan kedua melakukan penggambaran tanpa memper0lehi kebenaran terlebih dahulu daripada Datuk Bandar Kuala Lumpur.

Perlu diingatkan bahawa sebarang aktiviti di sepanjang presint River 0f Life (R0L) perlu mendapatkan kebenaran termasuk penggambaran. Tujuan bunga dan p0h0n renek ditanam di lapangan adalah untuk hiasan dan keindahan bukan untuk dimusn4hlaku.”

Bukan saja DBKL, tindakan gadis itu turut mengundang kem4rahan pihak lain.

“Amb0i, ser0n0knya dia berbaring-baring (walaupun sekadar dua saat) di atas p0k0k yang ditanam 0leh pihak DBKL untuk awam. Sanggup berbuat apa sahaja untuk dapatkan gambar lawa (merujuk p0st asal anda di insta), ya?”

Rasanya, banyak lagi alternatif lain b0leh dibuat untuk mendapatkan sh0t-sh0t menarik kan tanpa kita perlu mer0sakkan harta benda awam. Bukan senang nak maintain landskap macam ni, kalau r0sak ada yang nak tanggung ke?

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit l0bakmerah

Leave a Reply