“Sifat d3ngki memang ada di kalangan ustaz,ada yg bersikap talam dua muka..”-Amin Idris

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Berikutan segelintir pihak yang kurang senang terhadap tindakan ustaz Ebit Lew, pengacara TV dan m0tivat0r Amin Idris terpanggil berk0ngsi pengalamannya setelah berada di dalam industri seni.

Menerusi laman Faceb00k, pengacara yang mesra dipanggil ‘Br0 Amin’ itu berkata sifat hasad d3ngki sememangnya wujud termasuk dalam kalangan para ilmuwan yang cemburu melihat kelebihan 0rang lain.

Menurut Amin, beliau sendiri menjadi m4ngsa hasad d3ngki se0rang ustaz yang dianggap sebagai sahabat tetapi bersikap ‘talam dua muka’ apabila berada di belakang.

D3ngki ustaz lain lagi p0pular, banyak ‘j0b’

Sifat d3ngki tak mengenali siapa2

Beliau turut memberikan kata-kata semangat buat Ebit agar cekal menghadapi ujian tersebut dan mungkin itu petanda Allah SWT untuk bermuhasabah serta memperbaiki kelemahan yang ada.

Banyak yang tak benar 0rang tuduh Ebit

Namun begitu, kerja amal yang sering dilakukan 0leh Ustaz Ebit Lew ini telah mendapat perhatian semua g0l0ngan termasuklah mereka yang bukan beragama Islam.

S0k0ng penuh Ebit Lew

0leh hal yang demikian, se0rang lelaki India beragama Hindu telah memuat naik satu vide0 membid4s kenyataan ‘ustaz’ tersebut dan individu yang mempertikaikan kerja dakwah Ebit Lew.

Pengguna Faceb00k yang dikenali sebagai KalaiChervan Berta memuat naik vide0 meny0k0ng penuh usaha Ebit Lew dan mengakui apa yang dilakukan sangat baik kerana langsung tidak mengira kaum atau agama ketika menghulurkan sumbangan.

Pesanan ‘pedas’ buat mereka yang tak sudah2 fitn4h

Dalam vide0 tersebut, KalaiChervan mengucapkan ribuan terima kasih kepada Ebit Lew kerana gigih membantu 0rang susah dan berharap agar beliau mengabaikan sahaja mulut-mulut yang menfitn4hnya.

KalaiChervan turut sempat memberikan pesanan ‘pedas’ buat para haters Ebit Lew agar jangan terus mengec4m ustaz kesayangan ramai ini. Tambahnya, jika tidak dapat melakukan perkara sama, lebih el0k jika berdiam diri sahaja. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit 0hmymedia

Leave a Reply