“Sorang-Sorang Tingg4lkan Aku Di Sini,” Ashraf Syukur Rakan-Rakan Kuarantin Dibenarkan Pulang

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Pelakon Ashraf Muslim, meluahkan rasa syukur selepas melihat ramai rakan-rakan yang dikenali sewaktu dikuarantin di Hospital Sungai Buloh telah dibenarkan pulang selepas pulih daripada w4bak C0V1D19.

Menurut Ashraf, dia tidak akan melupakan setiap kenangan dan ilmu yang diperoleh sepanjang tempoh kuarantin bersama sahabat-sahabat barunya itu. “Seorang demi seorang meningg4lkan aku disini. “Syukur pada mereka ramai yg telah sihat dan dapat berjumpa dgn ahli keluarga.

“Kenanganku bersama mereka takkan aku lupakan, segala ilmu yg dikongsi takkanku sia-siakan,” tulisnya. Tambahnya lagi, nasihat-nasihat yang diterima sepanjang duduk bersama di wad 31 telah membuatkan dirinya tersedar daripada kel4laian dunia.

“Perasaan sayang bersama mereka telah timbul dgn perwatakkan dan akhlak yg ditunjukkan pada aku. “InsyAllah setiap pesanan yg diberikan akan ku amalkan. Terima kasih sahabatku Firdaus, Abdullah, En Shamsul dan ramai lagi.

“Dan paling ku tidak lupakan lelaki yg berjubah yang meningg4lkn senyuman padaku ini ialah lebih dikenali Hj Usman banyak kata-katanya membuatku tersedar dari tidur.

“Terima kasih semua di wad 31. Hanya Allah yang mampu membalas kamu semua,” katanya. V1deo sayu tersebut dikongsikan oleh Ashraf menerusi laman Inst4gram miliknya. Menerusi ruangan k0men pula, rata-rata ntizen dan rakan artis tersentuh melihat perkongsian tersebut selain turut mendoakan semoga Ashraf juga akan dibenarkan pulang tidak lama lagi.

Terdahulu, Ashraf telah disahkan positif C0V1D19 sebaik sahaja pulang selepas menjalani penggambaran sebuah drama bersiri di Inverness, Scotland.

Terdahulu, Ashraf atau nama sebenarnya Muhd Ashraf Muslim berkata, apa yang menimpa dirinya dianggap satu hikmah selain dapat bermuhasabah diri.

“Alhamdulillah, saya di sini okay. Saya bersyukur ditempatkan di wad ini kerana dapat menunaikan solat fardhu secara berjemaah dengan jemaah tabligh dan anak-anak tahfiz.

“Selepas solat ada bacaan taklim dan tazkirah ringkas. Memang tak pernah sunyi. Pendek kata dapat belajar muhasabah diri,” katanya kepada Harian Metro sebelum ini. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! sumber: Inst4gram Ashraf Muslim via MH

Leave a Reply