Suami dipenj4ra,tak boleh bagi nafkah zahir dan batin-Isteri pelakon minta dicer4ikan

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pada 13 April lepas, M4hkamah Jakarta Selatan Ind0nesia telah menjatuhkan hvkuman penj4ra dua tahun empat bulan kepada pelak0n Galih Ginanjar kerana menghin4 kem4luan bekas isterinya, Fairuz A Rafiq.

Tidak lama selepas itu, isterinya Barbie Kumalasari pula dikatakan minta dicer4ikan selepas berkahwin selama satu tahun. Menurut S0l0p0s, Barbie malah berkata rumah tangga mereka akan berakhir tanpa perlu melalui pr0ses di jabatan agama.

Mana tidaknya, sebelum ini mereka juga bernikah secara rahsia dan tertutup tanpa sebarang pendaftaran f0rmal di jabatan agama. Bermakna pernikahan itu tidak didaftarkan dan disebabkan itu pencer4ian ini juga tidak melalui pr0ses yang f0rmal.

“Ya, kalau nak berpis4h, berpis4h saja sebab nikah pun secara rahsia. Kami dah bernikah selama satu tahun. Kalau nak berpis4h cuma perlu bagitahu (cakap mulut) saja pada Galih.”

Bagaimanapun, menurutnya Galih belum lagi memberi kata putus dan masih belum memberi persetujuan untuk bercer4i. Tapi, dia akui nekad untuk tidak lagi meneruskan rumah tangga itu.

Keputusannya untuk bercer4i adalah disebabkan dia tidak akan dapat nafkah zahir mahu pun batin selepas ini memandangkan Galih berada di dalam penj4ra.

“Iyalah kalau kahwin rahsia macam itulah… sekarang sudah tidak dapat nafkah! Belum ada jatuh t4lak lagi tapi ibaratnya sekarang terserah saya. Sama ada mahu mahu terus bersama atau saya ada pilihan lain. Itu semua terpulang pada saya!”

Apabila ditanya 0leh wartawan sama ada dia ada teman lelaki, Barbie mengaku sudah ada pengganti namun katanya dia tidak cur4ng. Malah, dia berkata hubungan itu sudah diberitahu kepada Galih.

Selain Galih, dua Y0utub3r iaitu Rey Tami dan Pabl0 Benua turut menerima hvkuman penj4ra setahun empat bulan dan setahun lapan bulan. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit L0bakmerah

Leave a Reply