“Sumpah s4kit! Tak tahu macam mana p3ngkid boleh tahan pakai benda tu..”-Ayda Jebat

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

PELAK0N Ayda Jebat mengakui berdepan kesukaran semasa melak0nkan karakter gadis berperwatakan kasar dalam drama Bukan Gadis Biasa.

Ayda berkata selama tiga bulan penggambaran dia perlu mengenakan pakaian khas untuk memastikan watak tersebut dapat diterjemahkan dengan baik.

“Saya pakai bengkung atau binder (pakaian dalam untuk wanita) selama tiga bulan masa penggambaran drama ini untuk jadi watak J0.

“Tak tahu macam mana p3ngkid b0leh pakai benda tu setiap hari, berpuluh tahun atau sampai ke tua… sumpah s4kit. Leper weh walaupun macam kuih k0ci je pun!,” katanya.

Ayda berk0ngsi pengalaman bawa watak p3ngkid.

Tunang kepada pengacara Nabil Mahir ini berk0ngsi pengalamannya berlak0n dalam drama tersebut menerusi laman 1nstagram.

Sementara itu, Ayda mengakui watak gadis p3ngkid yang dilak0nkan itu memberi banyak pengajaran kepadanya untuk tidak menilai sese0rang daripada luaran semata-mata.

“Saya percaya, jangan judge 0rang dari luaran… kadang-kadang yang kita nampak tak sen0n0h tapi berhati baik, yang nampak suci murni lagi teruk perangai daripada sy4itan kan?

Barisan pelak0n drama Bukan Gadis Biasa.

“Apa-apa pun d0akan yang baik-baik buat mereka, kita dan semua. Pengajaran paling bernilai yang saya dapat dalam Bukan Gadis Biasa,” ujarnya.

Selain Ayda, drama Bukan Gadis Biasa juga dibintangi 0leh Sheila Rusly, Remy Ishak, Idzham Ismail, Nazim 0thman, 0zlynn Waty dan Mas Khan. Drama arahan Azman Yahya atau Jingg0 ini bersiaran di sl0t Akasia TV3 sepanjang Ramadan pukul 7 malam bermula 23 April lalu.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply