“Sy janji klu sy keluar dgn H lagi jatuhlah talak kat awak..”-Buta2 sy ingat dah berubah, rupanya dlm diam talak dah terjatuh

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Saya berkahwin 2014.Suami saya yatim piatu. Last year saya disahkan mengandung masa tu saya baru kerja kat public listed c0mpany. Diawal kehamilan suami selalu usap perut saya dan pesan kat baby, “make sure papa ada, baru keluar taw”. Pendekkan cite, saya bl3eding n d0kt0r nasihatkan untuk bedrest sebab takut keguguran.

Setelah berbincang dengan suami, saya berhenti kerja demi anak kami,suami suruh saya balik kampung sebab dia tak sempat nk hantar lunch everyday (d0kt0r xbagi drive,masak).masa tu kandungan 4bulan.

Dipendekkan cite masa kandungan 6bulan saya ke KL ingat nak stay dengan suami smpai beranak tapi suami suruh saya balik sebab dia 0utstati0n. Instinct isteri tak pernah salah.

Saya dapat rasa ada s0mething wr0ng. 0ne day, saya jumpa bukti dia memang ada perempuan lain. Dia c0ntact dengan perempuan tu melalui emel masa saya kat KL dengan kandungan 6bulan.

Masa ni kandungan 8bulan.Every weekend suami cakap nak pulang ke kelantan, saya tunggu tp tak pernah sampai. Ada je alasan kereta pr0blem, hujan lebat sangat, demam, dan lain-lain.

Everyweek ada je alasan tak de duit, s0 everyweek saya bank in tapi end up tak balik pun. Duit yang sepatutnya saya guna untuk anak saya, saya k0rbankan asalkan saya dapat jumpa suami saya.

Malangnya duit tu suami gunakan untuk betina tu. Masa berlalu dan due date saya tinggal lagi seminggu, banyak benda pelik yang jadi tapi saya cuba tutup mata dan anggap tu perasaan saya sebab hamil.

Ikhlas saya cakap, saya tak makan, tak tid0 dan hanya minum segelas susu je sehari sebab terlalu banyak makan hati menunggu suami. Saat 0rang lain mengandung, dibelai macam puteri, tapi saya, sahkan nak makan benda mengidam, nak teng0k suami yang dirindui, nak dengar suara suami pn tinggal impian.

Lepas saya sekeluarga berjumpa family suami, n dengar segala fitn4h dia taburkan dekat saya, malam tu suami balik kelantan, dia cakap kat family dia, dia balik nak rujuk dengan saya.

Kt0rg jumpa kat kedai makan masa tu. Tu last dia suapkan sy, And Thank y0u Allah sebab saya b0leh peluk dia sebagaimna yang saya minta. Sy tahu hati dia dah tak sayang saya. Cara pandang saya pun saya tahu,dia bukan suami saya yang saya kenal selama 3 tahun. Dia tak lafazkan pun nak rujuk.

Terlalu s4kit hati, balik tu saya tidur dgn air mata tapi saya senyum sebab finally, lepas 2 bulan sy b0leh tgk suami saya depan saya, saya b0leh peluk dia. Pagi kees0kkan nya saya keluar d4rah tanda dah nak beranak. Ya Allah, anak saya dengar pesanan ayah dia. Dia tunggu ayah dia untuk keluar.

Lps tu hari cukur jambul anak. Dia balik,dia datang dan sebelum balik tu dia dah pr0mise dengan ayah saya nk rujuk nak duduk el0k-el0k n janji nak jaga saya macam dulu.

Dan dia bersumpah demi Allah dah takde betina tu. Saya ingat dia betul-betul berubah,tapi bila sy check bag dia, saya jumpa dia ada f0n lain yang still c0ntact dgn betina tu n pada hari majlis anak tu, dia cakap kt betina tu yang dia dh lama cer4ikan saya and takde pape dgn saya.

Ape kau nak sebenarnya? Kau pujuk rayu tapi sebenarnya kau still ada s3tan tu. Saya c0ntact betina tu dia jwb simple “Padan muka xpndai jaga suami.” Sy halau suami masa tu jgk, and lepas tu sy c0ntact sume 0rang yang rapat dengan suami masa tu.

Astagfirullahalazim, ada 0rang emelkan vide0 suami dengan betina tu duduk beraasmara, siap gmbar taak berbaju. Masa tu saya dalam pantang 22 hari, saya terus g c0urt. Allah saje tahu perasaan masa tu. Tarikh masa tu bulan 5. Sebelum ni, failkan atas sebab taklik lisan s0 susah nak menang. N0w saya tuntut fasakh dia tak pedulikan saya dan anak.

Jujur saya cakap, saya sayang suami saya dan mengharapkan dia berubah walau ape yang dia dah buat adalah sangat-sangat melampau. Tapi, yes, mulut dia cakap dia dah berubah dan takde dah perempuan tu. But yup, acti0n speak l0uder than w0rd. And kita pernah sebantal untuk 3 tahun dah cukup lama untuk saya cakap, saya kenal awak yang sayang sy macam mana.

Dulu kita tak pernah g4duh teruk, sumua benda kita bincang el0k, tapi lepas kenal betina ni,awak berubah. Dalam sekelip mata disebabkan perempuan yang awk knl melalui tind3r,(Jan 2017) awak sanggup abaikan isteri dan anak yang awak excited dulu.

Saya d0akan awak cepat kawin, hentikan benda tak sen0n0h. Its 0k, saya terima, saya dan anak tak mampu bahagiakan awak. Tapi awak berbahagialah dengan cara yang halal dan berhentilah menyeksa hidup saya, t0l0ng datang c0urt cer4ikan saya dengan el0k. Awak mintak saya dengan family saya cara el0k, s0 lepaskan saya dengan cara el0k.

Dear H, Thanks f0r everything y0u’ve d0ne t0 me and my baby!!! N0w I am husbandless and my baby is fatherless. May Allah give y0u the best rewards f0r what y0u’ve d0ne!Anak saya tak sempat kenal ayah dia sebab awak. TQ taw

Ikhlas saya cakap saya dah sangat penat dengan drama ni. Suami duk menyedap kat sana dan saya digantung tak bertali membesarkan anak yang baru lahir s0rang-s0rang. Btw, just fyi, anak saya keluar sebijik muka suami saya. D0akan saya terus kuat n dipermudahkan urusan.saya dah penat.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!

Leave a Reply