T4kut Dicer4ikan Ardi,Nia Ramadhani Har4mkan Usik Dua Benda Ini

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sebut sahaja nama Nia Ramadhani, pasti ramai teringat pelak0n itu mencipta nama menerusi drama sinetr0n Bawang Putih Bawang Merah. Hampir 10 tahun mendirikan rumah tangga dengan usahawan Ardi Bakrie, Nia mengakui ada masanya hubungan mereka turut diuji.

Namun, Mia berkata dia mempunyai cara tersendiri untuk memastikan hubungannya dengan suami kekal harm0ni. Ujarnya, k0munikasi dalam hubungan suami isteri sangat penting kerana pasangan kita tidak b0leh baca fikiran kita.

“Saya tak suka apabila ada masalah kita bertanya kemudian pasangan hanya mendiam diri. Sikap begitu tidak akan menyelesaikan masalah.

“Pasangan kita bukannya ada kuasa psikik, b0leh baca apa dalam fikiran kita. Jadi bukan salah dia, tapi salah kamu kerana tidak beritahu apa yang kamu tak suka,” katanya.

Nia memberitahu dia masih berpegang pesanan ayahnya dalam menjaga keharm0nian rumah tangga jangan memeriksa telef0n bimbit dan d0mpet suami. Malah, Nia mengakui sejak 10 tahun lalu dia tidak pernah buka d0mpet dan telef0n suaminya.

“Nasihat papa sebelum berkahwin, dia pesan supaya saya tak buka d0mpet dan telef0n milik suami. Bukan sebab t4kut pasangan kita berb0h0ng atau apa, cuma kalau kita jenis kuat cemburu t4kut mesej perbualan biasa akan jadi masalah besar. Sampai sekarang saya tak pernah buka d0mpet dan telef0n suami, tak mahu lihat,” katanya.

“Nia Ramadhani dan Ardi Bakrie bernikah pada 1 April 2010 dan kini memiliki tiga 0rang anak iaitu Mikhayla Zalindra Bakrie, Mainaka Zanatti Bakrie dan Magika Zalardi Bakrie.

Inf0 menarik mengenai Nia

Nia Ramadhani (lahir Prianti Nur Ramadhani binti Priya Ramadhani; 16 April 1990) merupakan se0rang pelak0n Ind0nesia berd4rah Sunda. Nia dan kakaknya, Thalita Ramadhani dibesarkan 0leh ibunya, Chanty Mercia setelah kedua 0rang tua mereka berc3rai ketika Nia berumur 4 tahun. Nia Ramadhani juga pernah rapat dengan angg0ta daripada peribadi Peterpan yang ketika ini di p3njara.

Nia memulakan kerjayanya di dunia lak0nan sejak usianya menjangkau 15 tahun. Namanya mula dikenali ketika membintangi drama “Bawang Merah Bawang Putih”.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!

Leave a Reply